Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Merivoimien miinalautta ajoi karille harjoituksessa Saaristomerellä – onnettomuus ei aiheuttanut vammoja miehistölle eikä öljyä ole vuotanut mereen

Miinalautta Pyhäranta ajoi karille Saaristomerellä Örön saaren länsipuolella keskiviikkoiltana, Merivoimat kertoi tiedotteessaan. Karilleajo sattui Rannikkolaivaston ampumaharjoituksen yhteydessä kello puoli seitsemän aikaan.

Karilleajosta ei aiheutunut henkilövahinkoja, mutta aluksen keulan rakenteiden vauriot johtivat pieniin vesivuotoihin aluksessa. Miehistö kuitenkin tukki omin voimin vuodot, ja aluksen tila on vakaa. Henkilöstön evakuoinnille ei ole tarvetta.

Paikalla on muita Merivoimien aluksia, ja lisäksi paikalle ovat matkalla öljyntorjunta-alus ja Rajavartiolaitoksen ulkovartiolaiva, joiden on tarkoitus tarvittaessa auttaa irrottautumisessa ja varmistamaan tilanteen ympäristövahinkojen varalta.

Pyhärannasta ei ole vuotanut Merivoimien mukaan öljyä mereen karilleajon jälkeen.

Merivoimien sukeltajat tarkastavat illan aikana aluksen pinnan alla olevat ulko-osat, minkä jälkeen alus valmistautuu irrottautumaan pohjakosketuksesta.