Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Sture Fjäder pyrkii eduskuntaan Uudeltamaalta kokoomuksen ehdokkaana

Keskusjärjestö Akavan pitkäaikainen puheenjohtaja Sture Fjäder pyrkii eduskuntaan Uudeltamaalta kokoomuksen ehdokkaana ensi kevään vaaleissa.

Fjäder, 64, on johtanut Akavaa vuodesta 2011. Hän ilmoitti kesäkuussa luopuvansa puheenjohtajuudesta marraskuussa.

– Haluan vaikuttaa siihen, miten vastuullisella talouspolitiikalla, kannustavalla verotuksella, osaamiseen panostamalla ja aktiivisella työllisyyspolitiikalla sekä turvallisuudesta huolehtimalla nostetaan Suomi kestävän menestyksen tielle, Fjäder sanoo tiedotteessaan.

Espoossa asuva ja Hangosta kotoisin oleva Fjäder on koulutukseltaan kauppatieteen maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti.

Fjäderin kesäkuinen eroilmoitus sai osakseen runsaasti huomiota, kun kävi ilmi, että oli solmittu kassakaappisopimus, jonka mukaan Fjäder ei istu nelivuotista kauttaan loppuun.

Syyskuulle 2020 päivätyssä sopimuksessa olivat Fjäderin lisäksi allekirjoittajina Tekin toiminnanjohtaja Jari Jokinen, OAJ:n silloinen puheenjohtaja Olli Luukkainen ja Suomen Ekonomien puheenjohtaja Timo Saranpää.

Sopimuksen mukaan Fjäder ei istu nelivuotista kauttaan loppuun vaan pyytää eroa tehtävästään kahden vuoden jälkeen, viimeistään tämän vuoden syyskuussa.

Varapuheenjohtajat vuorottelevat

Akavan mukaan Fjäderin päätös ryhtyä eduskuntavaaliehdokkaaksi aiheuttaa muutoksia etujärjestön johtamisessa syksyn aikana. Akavan toimiston ja edunvalvonnan johtamisesta vastaa johtaja Pekka Piispanen ja Akavan hallituksen kokouksen puheenjohtajana toimivat varapuheenjohtajat, kunnes uusi puheenjohtaja valitaan 14. marraskuuta Akavan liittokokouksessa.

Fjäder vetäytyy Akavan edunvalvonnan ja vaikuttamistyön johtamisesta eikä toimi enää Akavan edustajana julkisuudessa tai johda puhetta Akavan hallituksen kokouksessa. Hänelle jää kuitenkin hoidettavaksi joitakin talous- ja henkilöstöasioihin liittyviä hallinnollisia tehtäviä.

Akavan hallituksen kokouksen puheenjohtajana toimivat vuorotellen varapuheenjohtajat Salla Luomanmäki, Katarina Murto ja Mikko Salo. Varapuheenjohtajista Jari Jokinen on ehdolla uudeksi Akavan puheenjohtajaksi, joten hän ei osallistu puheenjohtajana toimimiseen.