Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Ohisalon mukaan hallitus suunnittelee pienituloisille takauksia lainoihin sähköautojen ja aurinkopaneelien hankintaan

Hallitus aikoo ryhtyä takaamaan pienituloisten lainoja, jotka liittyvät esimerkiksi sähköautojen, maalämmön tai aurinkopaneelien hankintaan. Asiasta kertoo ympäristö- ja ilmastoministeri, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo Helsingin Sanomille.

– On paljon puhuttu siitä, kuinka pienituloisilla ei ole mahdollisuutta tällaisten investointien tekemiseen, mutta näin valtio voisi siinä auttaa. Sitten sitä lainaa voi lähteä maksamaan pois aika nopeastikin, koska tällaiset muutostyöt maksavat itsensä takaisin, Ohisalo sanoo lehden haastattelussa.

HS:n mukaan tällaisia energiaomavaraisuuslainoiksi kutsuttuja lainoja myönnettäisiin yksityishenkilöiden lisäksi myös pk-yrityksille ja asunto-osakeyhtiöille hankintoihin, jotka liittyvät rakennusten energiatehokkuuden lisäämiseen, lämmitysjärjestelmien vaihtamiseen, sähköautojen ja niiden latauslaitteistojen hankkimiseen tai muihin vastaavanlaisiin investointeihin.

Ohisalon mukaan takausjärjestelmä olisi ”useiden satojen miljoonien” eurojen arvoinen instrumentti, josta myönnettäisiin takauksia niin kauan kuin niitä vain riittää, HS kertoo.

Vaikka asian valmistelu on vielä kesken, Ohisalon mukaan poliittinen sopu siitä on jo saavutettu.

– Kaikilla hallituspuolueilla on jo yhteinen näkemys siitä, että tämä tulee etenemään. Pyrkimyksenä on, että tämä saadaan tämä käyttöön mahdollisimman nopeasti, jo nykyisen hallituskauden aikana, Ohisalo kertoo HS:lle.