Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eläkeyhtiö Varman sijoitussalkku yli neljä prosenttia miinuksella – loppuvuoden näkymät tasapainoisemmat

Työeläkeyhtiö Varman sijoitussalkun tuotto oli tammi-kesäkuussa yli neljä prosenttia miinuksella. Kiihtyvä inflaatio, hidastuva talouskasvu ja Ukrainan sota heiluttivat markkinoita. Sijoitusten arvo oli kesäkuun lopussa 56,7 miljardia euroa.

Yhtiön mukaan loppuvuoden näkymät sijoitusmarkkinoilla ovat kuitenkin aiempaa tasapainoisemmat, vaikka hidastuva talouskasvu tuo vastatuulta.

– Kaasun saatavuusongelmat hidastanevat ensi talvena talouskasvua Keski-Euroopassa. Jos kasvu hidastuu Euroopassa, heikentää se väistämättä myös Suomen talouden kasvumahdollisuuksia. Edessä on erikoinen syksy, kun inflaatio on korkealla mutta talouskasvu on jo hiipunut, arvioi Varman toimitusjohtaja Risto Murto.

Markkinoiden odotus on Murron mukaan, että korkeimmat inflaation huiput olisi jo saavutettu, ja myös keskuspankkien koronnostojen odotetaan maltillistuvan. Sijoitusten tuotto-odotukset ovat parantuneet arvostusten laskiessa, mutta voimakkaan heilunnan odotetaan kuitenkin jatkuvan.