Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Marinin biletysvideo nostatti kohun, mutta puhutaanko videolla "jauhon" sijaan "jallusta"? Kuuntele klippi

Mediassa on laajasti uutisoitu keskiviikon ja torstain aikana sosiaalisessa mediassa levinneistä videoista, joissa pääministeri Sanna Marin (sd.) tanssii ja juhlii railakkaasti.

Joidenkin tulkintojen mukaan videolla huudetaan "jauhojengiä", jonka voi ajatella viittaavan huumeidenkäyttöön. Somessa on esitetty spekulaatioita siitä, puhutaanko videolla sittenkin jauhon sijaan "jallusta", joka viittaa jaloviinaan.

Marin itse sanoi torstaina Ylelle, että hänen mielestään videolla ei puhuta "jauhojengistä".

– Kun itse kuuntelin muutamaan otteeseen videon, niin minun mielestäni siinä ei edes sanota jauhojengi vaan jotain muuta, Marin kommentoi Ylelle.

Voit kuunnella videopätkän tästä:

Kohta on kuunneltavissa hidastettuna tästä jutusta:

Jallu- vai jauhojengi? Kuuntele itse

"Jallusta" puhutaan myös Petri Nygårdin Selvä päivä -kappaleessa, joka soi Iltalehden alun perin jakaman koostevideon lopussa tästä kohdasta:

– Todellisuus, on hetkittäin piinaa, ilman hauskaakin voi olla viinaa. Jooh hyvässä ja pahassa! Pidän pullonkeräysmummot rahassa.

Koko Nygårgin kappaleen voit kuunnella täältä:

Marin itse kommentoi aihetta torstaina myöntämällä alkoholinkäytön mutta kieltämällä jyrkästi väitteet huumeidenkäytöstä. Hän kertoi myös olevansa erittäin harmissaan siitä, että videot hänen yksityisestä juhlimisestaan on vuodettu julkisuuteen.