Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Yön uutiskooste | NYT: Puukotettu kirjailija Salman Rushdie on hengityskoneessa, Yhdysvaltain edustajainhuone hyväksyi Bidenin historiallisen ilmasto- ja terveyspaketin

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Suomalaiset eivät usko suhteiden Venäjään parantuvan, kertoo kyselytutkimus

Suurin osa suomalaisista ei usko, että suhteet Suomen ja Venäjän välillä kehittyisivät vuosikymmenen aikana parempaan suuntaan. Tätä mieltä on runsaat kolme neljästä tutkimukseen vastanneesta, käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämästä kyselytutkimuksesta.

Myös luottamus ilmastotalkoiden tavoitteiden toteutumiseen horjuu. Runsas puolet vastanneista on kyselyn mukaan sitä mieltä, että Suomen hiilineutraalisuustavoitteet eivät toteudu eikä luonnon monimuotoisuuden heikkenemistä saada pysäytettyä.

Tutkimuksessa selvitettiin kansalaisten arvioita erilaisten tulevaisuuskuvien toteutumisesta kuluvan vuosikymmenen aikana.

Harrasteautotapahtumissa käydään aktiivisesti polttoaineen hinnannoususta huolimatta

Vanhojen autojen harrastaminen on Suomessa erittäin suosittua. Suosiota ei tule todennäköisesti laskemaan edes polttoaineen hinnannousu, vaikka harrastukseen liittyy ajaminen ja erilaisissa autotapahtumissa käynti, arvioivat Suomen ajoneuvohistoriallinen keskusliitto ja Finnish Hot Rod Association.

Järjestöjen mukaan polttoaineen hinnannousu voi vähentää joidenkin harrastajien ajelua. Toisaalta suuri osa harrastajista liikkuu tällä hetkellä jopa erityisen aktiivisesti, sillä autotapahtumat olivat kaksi vuotta koronatauolla.

Harrasteautoilla ajetaan pääosin vain kesäkaudella. Kilometrejä kertyy vuoden mittaan usein niin vähän, ettei bensan hinnannousulla ole suurta vaikutusta.

Tänään luvassa helteistä säätä eteläiseen Suomeen, huomenna hellealue laajenee

Tänään helleilmamassaa liikkuu Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan eteläosien päällä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Lämpötilat ovat 23–26 asteen tienoilla.

Lämmin rintama kulkee maan keskiosien yllä, mutta Pohjanmaalla ja pohjoisemmassa osassa maata pilvisyys on runsaampaa ja vähäisiä sateita voi esiintyä. Pohjoisessa jäädään noin 15 asteeseen.

Metsäpalovaroitukset ovat voimassa maan eteläosissa, ja ne todennäköisesti laajenevat viikonlopun kuluessa.

Sunnuntaiksi lämpötilat voimistuvat ja helle laajenee maan keskiosaan.

Trumpin kotietsintä perustui epäilyihin puolustusasiakirjojen laittomasta säilytyksestä - taustalla mahdollinen vakoilulain rikkominen

Yhdysvalloissa floridalainen tuomari on julkaissut entisen presidentin Donald Trumpin kotietsintää koskevan etsintäluvan ja siihen liittyviä materiaaleja.

Määräyksestä käy ilmi, että liittovaltion poliisin FBI:n tekemä kotietsintä perustui osin epäilyihin arkaluontoisten puolustusasiakirjojen laittomasta säilyttämisestä. Kyseisten asiakirjojen mahdollinen laiton säilyttäminen rikkoo Yhdysvaltain vakoiluun liittyvää lainsäädäntöä.

Nyt julkistetuista asiakirjoista käy ilmi, että FBI:n agentit takavarikoivat etsinnässä merkittävän määrän huippusalaisiksi merkittyjä asiakirjoja.

NYT: Puukotettu kirjailija Salman Rushdie on hengityskoneessa, vammat vakavia

Perjantaina puukotettu kirjailija Salman Rushdie on hengityskoneessa aiemmin tehdyn leikkauksen jälkeen, kertoo kirjailijan agentti Andrew Wylie New York Timesille.

Wylien mukaan kirjailija menettää todennäköisesti puukkohyökkäyksen vuoksi toisen silmänsä, toisesta kädestä katkesivat hermot ja lisäksi hänen maksansa on vaurioitunut. Rushdie ei ole pystynyt puhumaan leikkauksen jälkeen.

24-vuotias mies hyökkäsi perjantaina Rushdien kimppuun luentotilaisuudessa. Poliisi ei ole kertonut kiinni otetun miehen motiiveista.

Iranin edesmennyt uskonnollinen johtaja ajatollah Khomeini langetti Rushdielle 1980-luvun lopussa fatwan eli kuolemantuomion, kun Rushdielta ilmestyi kirja Saatanalliset säkeet.

Yhdysvaltain edustajainhuone hyväksyi Bidenin historiallisen ilmasto- ja terveyspaketin

Yhdysvaltain edustajainhuone on hyväksynyt presidentti Joe Bidenin ajaman historiallisen ilmasto- ja terveyspaketin. Paketin hyväksymisen puolesta äänesti 220 edustajaa ja 207 vastusti sitä. Lisäksi uutiskanava CNN:n mukaan neljä republikaaniedustajaa pidättäytyi äänestämästä.

Biden kiitteli pian äänestyksen jälkeen paketin hyväksymistä. Paketti sisältää muun muassa 370 miljardin dollarin investoinnit, joiden avulla on tarkoitus vähentää kasvihuonekaasupäästöjä noin 40 prosenttia vuoteen 2030 mennessä.

Bidenin on tarkoitus allekirjoittaa lakiesitys ensi viikolla. (Lähde: AFP)

Heliövaaran ja Glasspoolin Montrealin turnaus tyssäsi niukasti puolivälieriin

Suomen Harri Heliövaara ja hänen brittiparinsa Lloyd Glasspool ovat kärsineet tappion Kanadan Montrealissa järjestettävässä tenniksen ATP Masters -turnauksen miesten nelinpelissä. Kaksikon kaatoi puolivälierässä Hollannin Wesley Koolhof ja Britannian Neal Skupski.

Voitto irtosi turnauksessa kolmanneksi sijoitetulle parivaljakolle erin 4–6, 6–3, 10–8.

Heliövaara ja Glasspool pelaavat ensi viikolla Yhdysvalloissa Cincinnatin ATP Masters-turnauksessa.