Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Venäläinen oppositiopoliitikko: "Putin janoaa nyt tulitaukoa, mutta hänelle ei pidä sitä antaa"

Venäläisessä tuomioistuimessa poissaolevana tuomittu ja tiettävästi Liettuassa asuva oppositiopoliitikko Leonid Volkov on ennakoinut Twitterissä Vladimir Putinin suunnitelmia Ukrainassa. Volkovin peräti 26 Twitter-viestiä sisältävä ajatusketju on merkittävä jo siksi, että hän on Venäjän hyökkäyssodan aikana usein osunut ennakoinneissaan oikeaan.

– Putin janoaa nyt kipeästi tulitaukoa, koska hänen armeijansa on jo näyttänyt kaiken mitä se osaa, eikä tulos ole vakuuttanut. Venäjän armeija pystyy vain poltetun maan taktiikkaan eli tuhoamaan tykistötulituksella kaiken mahdollisen.

– Tulitauon aikana Putin saisi reservistä lisää miehiä mukaan taisteluun ja voisi antaa jo taistelleille sotilaille hengähdystauon, mutta ennen muuta hän haluaisi vakiinnuttaa sodan tämän hetkisen tilanteen.

– Putin tietää, ettei ole olemassa mitään niin pysyvää kuin väliaikainen. Jos sotatoimet keskeytyisivät, eurooppalaiset poliitikot kertoisivat sen kotimaissaan hyvänä uutisena, koska sota taukoaisi, pakolaisten tulva hiipuisi ja polttoaineiden hinnat lähtisivät laskuun.

– Mutta totuus on, että Putin jäisi valtaan. Hän alkaisi vain kerätä voimaa ja vihaa seuraavaan hyökkäykseen, kirjoittaa Volkov.

Volkovin mukaan Putin on yli kaksi vuosikymmentä kestäneen valtakautensa aikana oppinut, ettei länsimaiden johtavien poliitikkojen kanssa tarvitse keskustella henkilökohtaisesti. On helpompaa luoda näkymiä, joita länsimaiset poliitikot voivat myydä hyvinä asioina äänestäjilleen.

– Täytyy muistaa, ettei Putinin päätös uhata maailmaa energiapulalla ja nälänhädällä ole syntynyt vapaaehtoisena valintana. Hänet on pakotettu siihen. Putinin sotilaallinen uhkapeli on epäonnistunut, ja presidentin kannatus on nopeasti kutistumassa. Hän ymmärtää, että hänellä on vain 2–3 kuukautta aikaa neuvotella tulitauko haluamillaan ehdoilla.

– Seuraavat 2–3 kuukautta tulevat luultavasti olemaan sodan pahimmat, mutta niiden jälkeen Putin kukistuu.

– On välttämätöntä nujertaa Putin, eikä antaa hänen ryömiä karkuun, Volkov toteaa ja korostaa, ettei tässä vaiheessa olisi mitään järkeä hyväksyä tulitaukoa Venäjän ehdoilla.