Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neste sai EU:n innovaatiorahastolta 135 miljoonaa euroa jätemuovin kierrättämiseen

EU:n innovaatiorahasto on myöntänyt Nesteelle enintään 135 miljoonan euron rahoituksen hankkeeseen, jolla yhtiö kehittää kemiallisen kierrätyksen kapasiteettia Porvoon jalostamolla, yhtiö kertoo.

Nesteen Pulse-hankkeen tavoitteena on ottaa käyttöön Nesteen omia teknologioita nesteytetyn jätemuovin esikäsittelyä ja jalostamista varten ja integroida teknologiat jalostamon toimintaan. Hankkeen tavoitteena on 400 000 tonnin vuotuinen esikäsittely- ja jalostuskapasiteetti, joka tukee Nesteen tavoitetta käsitellä vuosittain yli miljoona tonnia muovijätettä vuodesta 2030 lähtien. Hankkeen toteutuksen odotetaan alkavan vaiheittain vuonna 2024.

Nesteen mukaan Pulse-hanke on merkittävä askel jätemuovin kemiallisen kierrätyksen kaupallistamisessa, sillä sen ansiosta on muun muassa mahdollista kasvattaa kemiallisen kierrätyksen kapasiteettia.

– Kun prosessin mittakaavaa kasvatetaan, kemiallinen kierrätys voi helpottaa muovisaasteen torjumista lisäämällä muovin kierrättämistä ja vähentämällä riippuvuutta neitseellisistä fossiilisista raaka-aineista, Neste kirjoittaa tiedotteessaan.

EU:n innovaatiorahasto on yksi maailman suurimmista rahoitusohjelmista innovatiivisten vähähiilisten teknologioiden kehittämiseksi. Tänä vuonna rahasto investoi 1,8 miljardia euroa 17 vähähiilistä yhteiskuntaa edistävään hankkeeseen.