Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Yön uutiskooste | Sää jatkuu epävakaisena – turvapaikanhakijoille Britanniassa elektronisia seurantalaitteita?

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder luopuu tehtävästään marraskuussa

Korkeakoulutettujen keskusjärjestön Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder ilmoittaa luopuvansa tehtävästään marraskuussa. Akava kertoo asiasta tiedotteessa.

Fjäderin kausi olisi jatkunut vuoden 2024 kevätliittokokoukseen saakka. Fjäderin mukaan hän on jo aiemmin päättänyt, että tulevana syksynä on sopiva aika antaa tilaa uudelle puheenjohtajalle.

Akavan uusi puheenjohtaja valitaan marraskuussa liittokokouksessa.

Helsingin Sanomat ja MTV:n uutiset kertoivat perjantaina, että Akavan pitkäaikainen puheenjohtaja Fjäder on jättämässä tehtävänsä kesken kauden. Fjäderin ennakoitiin kertovan asiasta alkavalla viikolla.

Teollisuusliiton Aalto hallituksen väläyttämistä tuloveronkevennyksistä: Palkankorotuksista neuvotellaan työnantajien kanssa ja palkankorotuksilla pyrittävä turvaamaan ostovoima

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto painottaa, ettei palkankorotuksia voi lähteä kompensoimaan veropolitiikalla. Teollisuusliittoa ei hänen mukaansa myöskään kiinnosta ajatus, että palkansaajien ostovoimaa parannettaisiin valtion velanotolla.

Liitto ei hänen mukaansa lämpene sille, että työantajien ei tarvitsisi tehdä ostovoimaan liittyvä toimenpiteitä.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) sanoi perjantaina pitävänsä perusteltuna, että syksyn budjettiriihessä otetaan käsittelyyn kysymys ansiotulojen verotuksen keventämisestä inflaation takia.

Saarikko kytki veronkevennykset työmarkkinaratkaisuihin. Saarikko on aiemmin peräänkuuluttanut palkkamalttia.

Sää jatkuu epävakaisena, etelään ja merialueille luvassa voimakasta tuulta

Sunnuntai jatkuu epävakaisena. Ilmatieteen laitoksen mukaan sateita on odotettavissa suuressa osassa maata. Paikoin voi myös ukkostaa.

Runsaimmat sadekertymät ovat tulossa maan keskivaiheilla. Lapissa sää jatkuu pääosin poutaisena.

Iltapäivällä tuuli voi yltyä voimakkaaksi erityisesti maan eteläosissa ja useimmilla merialueilla.

Ilmatieteen laitoksen varoituskartan mukaan iltapäivästä alkaen länsituulen nopeus voi puuskissa yltää 15 metriin sekunnissa. Tuulivaroitus on voimassa Varsinais-Suomesta Etelä-Karjalaan ulottuvalla alueella. Voimakas tuuli voi kaataa puita ja aiheuttaa lyhyitä sähkökatkoja.

Merialueilla voimakas tuuli voi olla vaaraksi huviveneille. Selkämerellä ja Perämeren pohjoisosassa tuulesta varoitetaan jo aamuyöstä alkaen.

Yhdysvaltain tautikeskus CDC antoi odotetusti suosituksensa pienten lasten koronarokotuksille

Yhdysvaltain tautikeskus CDC:n suosittelee koronarokotuksia puoli vuotta täyttäneille lapsille. Asiasta kertovat useat yhdysvaltalaismediat. Suosituksen myötä pienten lasten koronarokotukset käynnistyvät Yhdysvalloissa jo tulevana tiistaina.

CDC:n päätös oli odotettu, sillä aiemmin tällä viikolla maan elintarvike- ja lääkeviraston FDA:n koolle kutsuma lääketieteen asiantuntijoiden paneeli päätti yksimielisesti suositella hyväksyttäväksi Modernan ja Pfizer-Biontechin koronarokotteita pienille lapsille.

Molemmat rokotteet soveltuvat vähintään kuuden kuukauden ikäisille vauvoille, mutta Modernan rokotetta suositellaan lapsille viiteen ikävuoteen asti ja Pfizer-Biontechin rokotetta puolestaan lapsille neljään ikävuoteen asti.

Osa Britanniaan tulleista turvapaikanhakijoista saattaa pian joutua kantamaan elektronista seurantalaitetta

Osa Britanniaan saapuneista turvapaikanhakijoista saattaa pian joutua kantamaan elektronista seurantalaitetta. Vuoden mittainen kokeilu koskisi aikuisia, jotka ovat saapuneet maahan hallituksen näkemyksen mukaan vaarallisia reittejä ja jotka Britannia on päättänyt palauttaa takaisin lähtömaihinsa.

Maan sisäministeriön kokeilusta kertoo yleisradioyhtiö BBC.

Pääministeri Boris Johnsonin mukaan on tärkeää varmistaa, etteivät turvapaikanhakijat voi vain kadota maahan. Kokeilua kritisoivien mukaan vainoa paenneita kohdeltaisiin rikollisina.

Britannian sisäministeriön mukaan kokeilussa on tarkoitus testata, auttaako seuranta pitämään säännöllistä yhteyttä turvapaikanhakijoihin. Sisäministeriö ei ole kertonut, onko tällä viikolla alkaneen kokeilun myötä toistaiseksi asetettu yhtään ihmistä elektroniseen valvontaan.

Ranskassa jännitetään parlamenttivaalien toista kierrosta

Ranskalaiset äänestävät tänään parlamenttivaalien toisella kierroksella. Viikko sitten pidetyllä ensimmäisellä kierroksella presidentti Emmanuel Macronia tukeva Yhdessä-vaaliliitto sai liki tasan yhtä suuren äänisaaliin kuin vasemmiston ja vihreiden Nupes-yhteenliittymä.

Mielipidekyselyihin perustuvien ennusteiden mukaan Macronin tukijat menettävät asemiaan parlamentissa, mutta saattavat silti saada niukasti yli puolet paikoista.

Ranskan enemmistövaalitavan takia vain viisi ehdokasta tuli valituksi ensimmäisellä kierroksella ja loput 572 paikkaa jäivät ratkaistaviksi toiselle kierrokselle. Ensimmäisen kierroksen äänestysvilkkaus jäi ennätyksellisen alhaiseksi vajaaseen 48 prosenttiin. (Lähde: AFP)

Verstappen kaasutteli Kanadassa paalupaikalle ennen F1-konkari Alonsoa – Bottas oli 11:s

Formula ykkösten MM-sarjaa johtava Max Verstappen ajoi paalupaikalle Kanadan gp:n aika-ajoissa. Alpinen espanjalaiskonkari Fernando Alonso jatkoi viikonlopun vahvaa virettään ja kaasutteli toiseen ruutuun.

Verstappenin ykkössija oli selkeä, sillä Red Bull -kuljettaja kukisti Alonson 0,645 sekunnilla. Ferrarin Carlos Sainz oli kolmas ja Mercedeksen Lewis Hamilton neljäs.

Alfa Romeon Valtteri Bottas karsiutui ensimmäisenä kuljettajana aika-ajojen päätösosuudelta. Suomalainen lähtee sunnuntain kilpailuun 11. sijalta. F1-kauden yhdeksäs osakilpailu alkaa Montrealissa Suomen aikaa kello 21.

VPS murskasi hätähuudon tehneen HIFK:n yöttömän yön ottelussa 5–1

Tällä viikolla vakavista talousvaikeuksistaan kertonut Helsingin IFK kärsi ruman 1–5-kotitappion Vaasan Palloseuralle miesten jalkapalloliigan yöttömän yön ottelussa.

Mixu Paatelaisen valmentaman HIFK:n kausi on ollut liigassa murheellinen, sillä jumbojoukkue on kerännyt kymmenessä ottelussa vaivaiset kolme pistettä. Sarjanousija VPS on sarjassa 13 pisteellä kahdeksantena.

Lauantaina kello 23 alkanut ottelu keräsi Töölön stadionille yli 3 000 katsojaa.