Kremlin tiedottaja Peskov uhoaa: "Pakotteet palaavat länteen kuin bumerangi" – paljasti Putinin seuraavan esiintymisen

Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskov uhoaa venäläisen uutistoimisto Tassin haastattelussa, kuinka lännen asettamat pakotteet palaavat länteen kuin bumerangi.

– Valuuttavarantojen, dollarin ja euron rooli heikkenevät. Monet maat menettävät luottamuksensa oikeus- ja rahoitusjärjestelmiin, Peskov uhoaa.

Hän kritisoi venäläisomistusten takavarikointia lännessä ja väittää niiden vähentävän ulkomaisia investointeja länteen:

– Kun olet sijoittanut rahaa tiettyyn maahan ja olet selvästi yhtäkkiä tajunnut, että ne voidaan yksinkertaisesti ottaa sinulta pois, tai jos sijoitat rahaa joihinkin valtaviin kohteisiin ja ymmärrät, että ne voidaan ottaa pois, niin tietenkin, jos olet järkevä sijoittaja, alat vähitellen sijoittaa muualle. Tämä prosessi on jo käynnistynyt ja se jatkuu kaikkialla maailmassa.

Peskov pitää myös "lännen virheenä” pakotteita, jotka on asetettu Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Nämä ”lännen virheet” aiheuttavat ruokakriisin.

– Kaikki nämä rajoitukset, pakotteet, jotka on asetettu Venäjää vastaan, iskevät energian hintoihin, elintarvikkeiden hintoihin ja niin edelleen.

Kremlin tiedottajan mukaan monet yritykset haluaisivat jatkaa Venäjällä, mutta ”Yhdysvaltojen vasallivaltiot” ovat kieltäneet.

– Ensi tilaisuuden tullen he aikovat palata markkinoillemme. Monille niistä tämä on vaikeaa ja kallista, koska nykyisissä markkinaolosuhteissa heidän poislähtönsä tyhjiön täyttää välittömästi joku muu.

Peskov väittää amerikkalaisdiplomaattien estäneen jo 1990-luvulla investointeja Venäjälle. Hän näkee asian kääntyvän lopulta Venäjän voitoksi.

– Tilanteessa on hopeareunus. Se pakottaa meidät ja ystävällismieliset valtiomme etsimään uusia vuorovaikutustapoja ja uusia rahoitusjärjestelyjen mekanismeja.

Viime aikoina on esitetty paljon epäilyjä, että Venäjän presidentti Vladimir Putinin terveys ei sallisi hänen esiintymistään eri tilaisuuksissa ja tämän vuoksi hän esiintyy usein videotervehdyksenä.

Peskov vahvisti Tassin haastattelussa myös, että Putin puhuu henkilökohtaisesti Pietarin kansainvälisen talousfoorumin täysistunnossa tulevana perjantaina.

Lisäksi Putin tapaa Peskovin mukaan Pietarin talousfoorumissa viestintäalan johtoa ja venäläistä mediaa.

Varsinaisia yrittäjätapaamisia ei kuitenkaan ole suunnitelmissa, kuten yleensä.

– Emme sulje pois joitakin yksittäisiä tapaamisia yrittäjien tai yrittäjäryhmien kanssa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat