Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisihallitus kielsi curacaolaisten yhtiöiden laittoman rahapelitoiminnan Suomessa – ihmisille myytiin puhelimessa sopimuksia, joista ei meinannut päästä eroon

Poliisihallitus on kieltänyt kahden curacaolaisen yhtiön rahapelitoiminnan Suomessa. Poliisihallituksen mukaan kielto koskee Suomeen suunnattua rahapelien puhelinmarkkinointia ja -myyntiä. Poliisin mukaan pelejä on myyty Suomeen puhelimitse ainakin tuotenimillä 365Lotto ja 121Lotto.

Nimien takana toimi Curacaoon rekisteröidyt yhtiöt Nordic Tech Services N.V. ja Viking Technology N.V., tiedotteessa sanotaan. Curacao on Alankomaihin kuuluva autonominen valtio Karibialla.

Poliisihallitus sanoo kieltäneensä yhtiöiden rahapelitoiminnan Suomessa, koska siitä oli tullut ihmisiltä ilmoituksia. Ilmoitusten mukaan yhtiöt tarjosivat määräaikaisia kuukausittain veloitettavia rahapelitilauksia, joista oli ollut vaikea päästä jälkikäteen eroon.

Toiminta oli myös laitonta, koska Manner-Suomessa rahapelejä saa panna toimeen ja markkinoida ainoastaan Veikkaus, Poliisihallitus toteaa.

Toiminta jatkui huomautuksista huolimatta

Poliisihallituksen lisäksi Kilpailu- ja kuluttajavirasto sekä kuluttaja-asiamies olivat saaneet pelitoiminnasta yhteydenottoja.

– Kuluttajille tarjottiin suomenkielisissä puheluissa määräaikaisia kuukausittain veloitettavia rahapelitilauksia. Kuluttajat ovat kertoneet, että sopimuksista on ollut vaikea päästä eroon, ylitarkastaja Seela Saraniva Poliisihallituksen arpajaishallinnosta kertoo tiedotteessa.

Poliisihallitus sanoo antaneensa yhtiöille ensin huomautukset toiminnan lopettamiseksi. Yhtiöt olivat kuitenkin jatkaneet peliensä laitonta puhelinmyyntiä ja markkinointia.

Poliisihallituksen asettamat toimintakiellot astuivat voimaan 5. toukokuuta. Kiellot ovat määräaikaisia eli ne kestävät 12 kuukautta.

Poliisihallitus kertoo asettaneensa kieltojen tehosteeksi 25 000 euron uhkasakot. Sakot tuomitaan maksuun, jos yhtiöt jatkavat kiellettyä rahapelien toimeenpanoa, tiedotteessa sanotaan.