Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miljoonansa menettänyt AlfaTV luottaa saavansa lisärahoitusta 1–3 kuukauden sisällä

Televisiokanava AlfaTV:n talousvaikeuksilla ei ole toistaiseksi mitään vaikutusta esimerkiksi ohjelmatuotantoon tai työntekijöihin, sanoo yhtiön operatiivinen johtaja Vesa Halonen. Hänen mukaansa AlfaTV on varautunut siihen, että menossa olevat rahoitusneuvottelut voivat jatkua kolmekin kuukautta ilman, että "kassan loppumisesta tulisi johtumaan mitään seuraavia vaiheita".

– Omat pääomat olemme menettäneet, mutta kassa mahdollistaa toiminnan jatkumisen normaalisti. Ei ole sillä lailla akuutti tilanne, mutta ilman muuta taloustilanne on vakava, kun omat pääomat menetetään, Halonen sanoo STT:lle.

Hän kertoo arvion olevan, että yhden-kolmen kuukauden sisällä rahoitus on varmasti kunnossa.

– Toivotaan, että yhden.

Iltalehti kertoi tiistaina, että AlfaTV:tä pyörittävän Brilliance Communicationsin rahat ovat loppuneet. Oman pääoman menettäminen tarkoittaa käytännössä sitä, että omistajien yhtiöön sijoittamat rahat ovat loppuneet, ja yhtiö pyörii velkarahalla.

Asiasta kerrottiin Halosen mukaan välittömästi kaikille kanavaan rahaansa laittaneille osakkeenomistajille sekä henkilökunnalle ja yhteistyökumppaneille. Omistajien palaute on ollut yllättävän positiivista ja tsemppaavaa, hän sanoo.

– Kaksi kappaletta on tullut vähän vakavampaa viestiä. Viestejä lähti reilulle 1 500 osakkeenomistajalle.

Harkimo: En tiedä tarpeeksi

AlfaTV järjesti viime vuonna osakeannin, jolla kerättiin kolme miljoonaa euroa lähinnä sisältöjen kehittämiseen. Kanava aloitti maanantaina ankkuroidut uutislähetykset.

Myös Brilliance Communcations järjesti viime vuonna suunnatun osakeannin. Siihen osallistuivat muun muassa mediakonserni Keskisuomalainen, kansanedustaja ja yrittäjä Harry Harkimo (liik.) ja yrittäjä Eero Lehti. Tällä annilla kerättiin uutta pääomaa lähes miljoona euroa.

Harkimo ei kommentoinut tiistaina STT:lle, olisiko hän valmis sijoittamaan yhtiöön lisää.

– En voi kommentoida, kun en tiedä tarpeeksi, hän viestitti.

– Teen pelkästään omaa ohjelmaa ja siihen olen tyytyväinen.

Halonen ei voi avata sitä, millaisista rahoituskuvioista nyt neuvotellaan.

– Silloin, kun omia pääomia laitetaan kuntoon, eihän työkaluja kovin montaa ole, pääomalaina-asiat ovat yksi ja osakeannit toinen työkalu ja jotakin näistä tarvitsee käyttää.

Ei tullut yllätyksenä

Halonen sanoo, ettei rahojen loppuminen tullut sinänsä yllätyksenä.

– Se johtuu siitä, että vaikka katsojaluvut ovat kehittyneet erittäinkin hyvin, mainosmyynti on kehittynyt suunniteltua hitaammin. Yhtenä merkittävänä syynä on ollut se, että teknisellä puolella pääsimme Finnpanel-järjestelmään kiinni vasta nyt tammikuussa.

Finnpanel mittaa Suomessa television katselua ja radion kuuntelua. Tieto on mainostajille tärkeää.

– Finnpanelin luvut liikkuvat 1,3 ja jopa 1,5 miljoonan viikkotavoittavuusluvuissa. Kasvua on noin 40 prosenttia vuoden takaiseen ajankohtaan nähden. Se on erittäin hyvä kasvu, mutta kasvun pitää jatkua.

AlfaTV:n kohderyhmä on Halosen mukaan selkeästi yli 35-vuotiaat katsojat.

Keskisuomalainen on Suomen Tietotoimiston toiseksi suurin omistaja.