Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niinistön Nato-puheesta suivaantunut Paavo Väyrynen tölväisee presidenttiä: "Putin ei voisi mitenkään ymmärtää"

Entinen poliitikko ja nykyinen yrittäjä Paavo Väyrynen myötäilee Venäjää blogissaan. Väyrynen nostaa kirjoituksessaan esiin tasavallan presidentti Sauli Niinistön, joka Britannian pääministerin tapaamisessa kehotti Venäjää ja Vladimir Putinia ”katsomaan peiliin”. Sanoillaan Niinistö epäsuorasti syytti Venäjää Suomen Nato-aikeesta.

Väyrynen kysyy blogissaan, mitä Putin tästä Niinistön tarjoamasta peilistä näkisi ja vastasi itse:

– Hän näkisi, että Venäjä on kohdellut Suomea hyvin niinäkin vuosina, jolloin Suomen poliittinen johto on toiminut vähemmän ystävällisesti sitä kohtaan. Ukrainaan suuntautuneen Venäjän hyökkäyksen aikanakin Suomen poliittinen ja sotilasjohto ovat korostaneet, ettei Suomea uhkaa mikään. Putin ei voisi mitenkään ymmärtää väitettä, että Venäjää voitaisiin syyttää Suomen liittymisestä sotilasliitto Natoon, keskustalainen Väyrynen kirjoitti.

Väyrysen mielestä "on vakava historiallinen virhe, että Suomi ilman pätevää syytä luopuu asemastaan sotilaallisesti liittoutumattomana, puolueettomana maana ja samalla siitä vakauspolitiikasta, jolla olemme turvanneet rauhalliset olot koko Pohjois-Euroopassa."

Väyrynen olisi lykännyt Nato-linjausta "rauhallisempaan ajankohtaan".

– Tällöin tästä ratkaisusta olisi kyetty käymään perusteellinen keskustelu ja jolloin päätöksenteossa olisi voitu kunnioittaa kansanvallan periaatteita ja noudattaa tarkkaan maamme perustuslakia, hän toteaa.