Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niinistö: "Venäjä voi katsoa peiliin" – Johnson ja Niinistö pitivät tiedotustilaisuuden maiden turvallisuusyhteistyöstä

Britannian pääministeri Boris Johnson on käynyt tänään Helsingissä keskusteluja presidentti Sauli Niinistön kanssa. Tapaamisen tulosten osalta järjestettiin lehdistötilaisuus.

Tilaisuus alkoi muutamia minuutteja myöhässä. Tilaisuuden aluksi allekirjoitettiin Suomen ja Britannian välinen "solidaarisuussopimus" eli julkilausuma turvallisuusyhteistyöstä.

Niinistö korosti Suomen ja Britannian läheisiä suhteita. Niinistön mukaan Nato-jäsenyys ei ole hyökkäys ketään vastaan tai pois keneltäkään, vaan keino vahvistaa Suomen puolustusta ja turvallisuutta. Hänen mukaansa Nato-jäsenyys ei ole "nollasummapeliä".

Johnsonin mukaan tämä ilta on keskeinen hetki maiden yhteisessä historiassa. Tänään allekirjoitettu sopimus tuo Johnsonin mukaan maita lähemmäs toisiaan.

Johnsonin mukaan sopimus toimii myös pohjana tulevan yhteistyön kehittämiselle. Johnson kertoo, että Suomi ja Britannia tulisivat toistensa tueksi tilanteessa, jossa toinen maa pyytäisi sotilaallista tukea.

Niinistö totesi, että jos Suomi hakee Nato-jäsenyyttä, Venäjä voi "katsoa peiliin". Hänen mukaansa Venäjä aiheutti omalla toiminnallaan muutoksen Suomen Nato-kantaan.

Tiedotustilaisuus on päättynyt.