Putin: Länsimaat suunnittelivat kuuluisan venäläisen tv-toimittajan murhaa – Ukraina kiistää väitteen

Venäjän presidentti Vladimir Putin väitti maanantaina, että länsimaat olisivat suunnitelleet merkittävän venäläisen toimittajan murhaamista, kertoi uutistoimisto Reuters.

– Tänä aamuna liittovaltion turvallisuuspalvelu (FSB) pysäytti terroristiryhmän toiminnan, joka aikoi hyökätä ja murhata kuuluisan venäläisen tv-toimittajan. He ovat siirtyneet terroriin – toimittajiemme murhien valmisteluun, Putin sanoi.

Putin ei antanut todisteita väitteidensä tueksi eikä Reuters pystynyt vahvistamaan niitä.

Lisäksi Reuters uutisoi venäläisen uutistoimisto Interfaxin kertoneen, että Venäjän viranomaiset ovat pidättäneet nationalistiryhmän jäseniä.

Sen mukaan ryhmä, joka toimi ukrainalaisten vakoojien käskystä, suunnitteli venäläisen toimittajan Vladimir Solovjovin murhaa.

Venäjän valtiollisen uutistoimisto Rian mukaan puolestaan tunnetun neonationalistisen äärioikeistoryhmän jäsenet olivat suunnitelleet Solovjovin murhaa Ukrainan käskystä.

Ukrainan valtion turvallisuuspalvelu (SBU) kiistää syytökset, kertoo muun muassa Sky News.

– SBU:lla ei ole suunnitelmia murhata V. Solovjovia, SBU sanoi Telegram-viestisovelluksessa julkaistussa lausunnossa.

Reuters kuvaa Solovjovia yhdeksi Venäjän merkittävimmistä televisio- ja radiotoimittajista ja keskusteluohjelmien suorapuheiseksi juontajaksi, jonka vieraat usein mustamaalaavat Ukrainaa ja oikeuttavat Moskovan toimia siellä. Solovjovia ei tavoitettu kommentoimaan väitettä.

Reuters kertoo Putinin sanoneen myös, että länsi yrittää tuhota Venäjän sisältä, mutta tällaiset yritykset epäonnistuvat. Hänen mukaansa Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu (CIA) ohjaa yrityksiä heikentää Venäjää ja neuvoo Ukrainan hallitusta.

Lisäksi Putin väitti, että länsimaat ovat käyttäneet ulkomaisia ​​mediaorganisaatioita ja sosiaalista mediaa provokaatioihin Venäjän asevoimia vastaan. Hänen mukaansa tällaiset toimet tulisi lopettaa.

Syyttäjien tulisi Putinin mukaan reagoida nopeasti valeuutisiin ja järjestystä heikentäviin raportteihin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat