Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Pietarilaisaktivisti kehitti kekseliään tavan jakaa sodanvastaista tietoa venäläisille – nyt häntä uhkaa jopa 10 vuoden vankeustuomio

Pietarilainen aktivisti Alexandra Skochilenko on vangittu "väärän informaation levittämisestä" Venäjällä, kertovat useat kansainväliset lähteet.

The Guardianin mukaan Skochilenko oli vaihtanut paikallisessa ruokakaupassa hintalappuja sodanvastaisiin viestilappusiin. Teon vuoksi häntä uhkaa jopa kymmenen vuoden vankeustuomio.

Venäjänkieliselle uutissivustolle Meduzalle työskentelevä toimittaja Kevin Rothrock on jakanut tapauksesta kuvia Twitterissä. Kuvissa näkyvät myös tapauksen keskiössä olevat viestilappuset.

– Kerta kaikkiaan hullua. Pietarilainen artisti Alexandra Skochilenko on viety tutkintavankeuteen odottamaan rikossyytteitä "väärän tiedon" levittämisestä Venäjän sotajoukoista vaihtamalla sotafaktoja hintalappujen tilalle paikallisessa ruokakaupassa. Asiakas ilmoitti hänet poliisille.

Pietarin Vasileostrovskin käräjäoikeus kertoo Telegramissa, että Skochilenko on määrätty tutkintavankeuteen 31. toukokuuta saakka. Hänen motiiviensa on kuvailtu sisältävän "poliittista vihaa Venäjää kohtaan". Jos Skochilenko todetaan syylliseksi, häntä odottaa tuomio, joka voi pienimmillään olla sakkoja ja enimmillään jopa 10 vuotta vankeutta, kirjoittaa The Guardian.