Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Yhdysvalloilta uutta sotilasapua Ukrainalle satojen miljoonien dollarien arvosta – Ukrainan presidentti arvosteli Ranskan Macronin puheita

Yhdysvallat antaa Ukrainalle 800 miljoonan dollarin arvosta lisää sotilasapua, muun muassa helikoptereita, panssariajoneuvoja ja aseita sekä ammuksia, kertoo presidentti Joe Biden.

Bidenin mukaan pakettiin kuuluu erittäin tehokkaita asejärjestelmiä sekä varusteita, jotka sopivat Ukrainalle, kun se valmistautuu puolustautumaan Venäjän odotettavissa olevaa suurhyökkäystä vastaan Itä-Ukrainassa.

– Ukrainan armeija on käyttänyt toimittamiamme aseita tuhoisalla tavalla. Kun Venäjä valmistautuu kiihdyttämään hyökkäystään Donbassin alueella, Yhdysvallat jatkaa Ukrainan puolustuskyvyn ylläpitämistä, Biden sanoi.

Puolustusministeriö Pentagonin edustajien oli määrä vielä keskiviikon aikana tavata Yhdysvaltain tärkeimpien asevalmistajien edustajia, jotta ne nopeuttaisivat Ukrainan armeijan eniten käyttämien aseiden tuotantoa.

Yhdysvallat on luvannut toimittaa tai on jo toimittanut Ukrainalle muun muassa tuhansia Stinger-ilmatorjuntaohjuksia ja Javelin-panssarintorjuntaohjuksia, sadoittain droneja ja tuhansittain muita panssarintorjunta-aseita.

Zelenskyi arvosteli Macronia

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi oli keskiviikkona tyytymätön Ranskan presidentin Emmanuel Macronin puheisiin. Macron kieltäytyi kutsumasta Venäjän raakuuksia Ukrainassa kansanmurhaksi ja mainitsi myös, "että venäläiset ja ukrainalaiset ovat veljiä keskenään".

– Tällaiset asiat ovat hyvin tuskallisia meille. Tulen varmasti tekemään parhaani keskustellakseni tästä asiasta hänen kanssaan, Zelenskyi sanoi tiedotustilaisuudessa yhdessä Puolan ja Baltian maiden johtajien kanssa.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoi tiistaina suoraan, että Ukrainassa on meneillään kansanmurha.

– Kyllä, sanoin sitä kansanmurhaksi, Biden sanoi toimittajille.

– Näyttää yhä selvemmältä, että Putin yrittää pyyhkäistä pois mahdollisuuden edes olla ukrainalainen.

Biden on aikaisemminkin käyttänyt Putinista kovaa kieltä ja kutsunut tätä muun muassa teurastajaksi ja sotarikolliseksi.

Venäjä uhkasi iskeä Kiovaan, jos ukrainalaiset jatkavat iskuja Venäjän puolelle

Venäjä uhkaa iskeä Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan, jos Ukrainan joukot jatkavat hyökkäyksiä Venäjän puolelle.

Venäjän puolustusministeriön mukaan ukrainalaiset yrittävät koko ajan sabotoida kohteita Venäjän puolella. Puolustusministeriön mukaan Venäjä on valmis iskemään "komentokeskuksiin", joita on muun muassa Kiovassa.

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres sanoi keskiviikkona, ettei hän usko tulitauon Ukrainassa olevan nyt mahdollinen. Guterresin mukaan Venäjä ei ole vastannut maailmanjärjestön pyyntöön, jossa siltä toivottiin konkreettisia ehdotuksia siviilien evakuoinneista ja avustustarvikkeiden toimittamisesta.

Puolan presidentti: Venäjä ei sodi vaan syyllistyy terrorismiin

Puolan presidentin mukaan Venäjä ei käy Ukrainassa sotaa, vaan syyllistyy terrorismiin.

Presidentti Andrzej Dudan mukaan asutusalueiden pommittaminen ja siviilien tappaminen ei ole sotaa. Dudan mukaan kyseessä on julmuus, rosvous ja terrorismi.

Duda vieraili tänään Kiovassa yhdessä Baltian maiden johtajien kanssa.