Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Tunnettu oppositiohahmo on otettu kiinni Moskovassa

Venäjän poliisi on ottanut kiinni tunnetun oppositiohahmon Vladimir Kara-Murzan Moskovassa. Asiasta uutisoivan CNN:n mukaan Kara-Murzan kiinniotosta on raportoinut sekä toinen oppositiopoliitikko että Venäjän valtiollinen uutistoimisto RIA Novosti.

Kara-Murza otettiin kiinni asuntonsa ulkopuolella Moskovassa. Hän on aiemmin selviytynyt kahdesta epäillystä myrkyttämisyrityksestä.

Syy Kara-Murzan kiinniottamiseen on toistaiseksi epäselvä, mutta hän on tuominnut Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan ja antanut aiemmin maanantaina julkaistun haastattelun CNN:lle.

Viranomaiset eivät kertoneet mitään syytä kiinniotolle, mutta toimet sotaa vastustavan opposition vaientamiseksi ovat käyneet viime aikoina yhä kovemmiksi. Venäjällä on säädetty laki, jonka nojalla hallituksen väärinä pitämien tietojen julkaiseminen sodasta voi johtaa jopa 15 vuoden vankeustuomioon.

Kara-Murza on entinen toimittaja ja teki yhteistyötä vuonna 2015 murhatun oppositiojohtaja Boris Nemtsovin sekä maanpakoon päätyneen ex-oligarkki Mihail Hodorkovskin kanssa.

Toisin kuin monet maanpakoon lähteneet oppositiohahmot, Kara-Murza on jäänyt asumaan Venäjälle.