Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VR:n hallituksen puheenjohtaja ei nauti Raideammattilaisten luottamusta – "Onko tämä hyvää johtamiskulttuuria, kun henkilöstölle voidaan valehdella päin naamaa sisäisessä tiedotustilaisuudessa toimitusjohtajan erosta?"

VR:n hallituksen puheenjohtaja Kjell Forsén ei nauti Raideammattilaiset JHL:n jäsenistön luottamusta. Syynä tähän on Forsénin toiminta yhtiön toimitusjohtajan työsuhteen päättymisessä.

VR kertoi maanantaina ensin, että yhtiön toimitusjohtaja Lauri Sipponen on irtisanoutunut. Muutamaa tuntia myöhemmin VR korjasi, että Sipponen irtisanottiin.

Raideammattilaiset JHL:n Teppo Järnstedt arvioi tiedotteessa, että VR:llä työskentelevä jäsenistö kokee suurta epäluottamusta hallituksen puheenjohtajaa kohtaan.

– Jäsenistön keskuudesta on noussut esiin, että onko tämä hyvää johtamiskulttuuria, kun henkilöstölle voidaan valehdella päin naamaa sisäisessä tiedotustilaisuudessa toimitusjohtajan erosta? Järnstedt jatkaa.

Hänen mukaansa on erinomaista, että eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) on puuttunut tiukasti hallituksen puheenjohtajan tekosiin.

Järjestön luottamuksen puutteesta uutisoi aiemmin Talouselämä. Talouselämä myös uutisoi eilen, että VR:n johto oli antanut väärää tietoa Sipposen lähdön syystä myös työntekijöilleen. Lehden mukaan valehtelun paljastuttua Forsén lähestyi VR:n henkilöstöä uudella videoviestillä, jossa myöntää tehneensä virheen viestiessään, että Sipponen olisi irtisanoutunut.

Talouselämän mukaan VR on järjestämässä ylimääräistä kokousta yhtiön tilanteen vuoksi. Asiasta kertoo lehdelle hallintoneuvoston puheenjohtaja Sheikki Laakso (ps).

Tuppurainen: VR:n hallitus nauttii omistajan luottamusta

Ministeri Tuppurainen kertoi keskiviikkona käyneensä vakavahenkisen ja rakentavan keskustelun Forsénin kanssa. Tuppuraisen mukaan Forsén pyysi anteeksi antamaansa virheellistä tietoa toimitusjohtajan irtisanomisesta. Tuppuraisen mukaan hän on nyt saanut riittävän selvityksen asiasta.

Ministerin mukaan VR:n hallitus nauttii omistajan luottamusta.

– Minun osaltani asia on nyt loppuun käsitelty, Tuppurainen sanoi.