Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat tammikuussa ripeästi

Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat tammikuussa 3,3 prosenttia vuoden takaisesta, kertoo Tilastokeskus. Hinnat kohosivat lähes kaikissa suurimmissa kaupungeissa. Ainoastaan Espoossa hinnat laskivat.

Kiinteistönvälittäjien kautta tehtiin tammikuussa kaksi prosenttia enemmän vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen kauppoja kuin vuosi sitten.

Eniten hinnat nousivat Tampereella, jossa osakeasunnosta sai pulittaa seitsemän prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Helsingissä hinnat kohosivat 4,9 prosenttia ja Vantaalla 4,6 prosenttia.

Turussa nousua kertyi vain 1,6 prosenttia, eli Turussa hintakehitys oli selvästi vaisumpaa kuin koko maassa keskimäärin. Oulussa asunnot kallistuivat 3,9 prosenttia.

Espoossa ja Kauniaisissa vanhojen osakeasuntojen hinnat putosivat 0,9 prosenttia.

Nousua tammikuussa eniten Itä- ja Pohjois-Suomessa

Suuralueista vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat tammikuussa eniten Itä- ja Pohjois-Suomessa verrattuna vuoden takaiseen.

Vuodesta 2015 lähtien hinnat ovat kuitenkin pudonneet Itä-Suomessa 16 prosenttia ja Pohjois-Suomessa prosentin. Länsi-Suomessa miinusta on tullut 0,5 prosenttia.

Hinnat ovat nousseet vuoteen 2015 verrattuna ainoastaan Etelä-Suomessa, jossa vanhat osakeasunnot ovat kallistuneet 13 prosenttia.