Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EU-komissio hyväksyi ehdollisesti Cargotecin ja Konecranesin yhdistymisen

EU-komissio on hyväksynyt ehdollisesti kahden suuren suomalaisen konepajayhtiön Cargotecin ja Konecranesin suunnitellun sulautumisen, Cargotec kertoo. Hyväksyntä edellyttää Konecranesin trukkiliiketoiminnan ja Cargotecin Kalmar Automation Solutions -yksikön myymistä.

EU-komission hyväksyntä perustuu Cargotecin mukaan komission perusteellisiin tutkimuksiin ja markkinatoimijoiden laajaan konsultointiin eri puolilla Eurooppaa.

Konecranesin trukkiliiketoiminta sisältää sen konttikurottajien, täysien konttien käsittelylaitteiden, tyhjien konttien käsittelylaitteiden ja haarukkatrukkien valmistus- ja myyntiliiketoiminnat mukaan lukien yhtiön tehtaat Ruotsissa ja Kiinassa.

Cargotecin Kalmar Automation Solutions -yksikkö koostuu sen täydestä nosturi- ja kontti- ja kuljetuslukkiliiketoiminnasta sisältäen Kalmarin kokoonpanolaitoksen Puolassa.

– Nämä divestoinnit poistaisivat osapuolten päällekkäisiä toimintoja kontinkäsittelylaitetoiminnoissa mahdollistaen kuitenkin, että yhdistynyt yhtiö voisi yhdistää muita liiketoimintojaan ja että se olisi edelleen vahva toimija kontinkäsittelylaitteiden kaikilla osa-alueilla, Cargotec kirjoittaa tiedotteessaan.

Cargotec ja Konecranes esittivät joulukuussa EU-komissiolle toimenpidepaketin, joka sisälsi Konecranesin trukkiliiketoiminnan ja Cargotecin Kalmar Automation Solutions -yksikön myynnin. Toimenpidepaketilla yritykset halusivat edesauttaa yhdistymisen hyväksymistä.

Haastavia näkemyksiä

Cargotecin mukaan yhtiöiden yhdistyminen edellyttää edelleen muun muassa Britannian ja Yhdysvaltojen kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Cargotecin mukaan joidenkin viranomaisten näkemykset yhdistymisestä ovat osoittautuneet haastaviksi, minkä vuoksi yhdistymisen toteutuminen tämän vuoden alkupuoliskolla vaikuttaa niin ikään haastavalta.

– Tällä hetkellä yhtiöt eivät kommentoi enemmälti aikataulua tai kilpailuviranomaisprosessia. Osapuolet palaavat sulautumisen täytäntöönpanon ajankohtaan myöhemmin ja lisätietoa annetaan aikanaan, Cargotec kirjoittaa.

– Molemmat yhtiöt jatkavat toimintaansa täysin erillisinä ja itsenäisinä yhtiöinä kunnes sulautumisen täytäntöönpanon kaikki edellytykset on täytetty ja järjestely on toteutettu, yhtiö jatkaa.

Lastinkäsittelylaitteita valmistava Cargotec ja nostolaitevalmistaja Konecranes ilmoittivat lokakuussa 2020, että yhtiöt ovat sopineet yhdistymisestä. Yhdistymisen oli alun perin tarkoitus tulla voimaan tämän vuoden alussa.