Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Huoli Ukrainasta hellitti pörsseissä – öljyn hinta nousi, Helsingissä Fortum sukelsi

Euroopan pörssit avautuivat tiistaina selvään laskuun sen jälkeen, kun presidentti Vladimir Putin eilisiltana ilmoitti Venäjän tunnustavan Itä-Ukrainan separatistialueet. Päivän mittaan reaktio kuitenkin lieveni tuntuvasti ja kurssilasku loiveni.

Moskovassa edellispäivän alamäki jatkui, mutta loivemmin, noin kolmen prosentin tahtia. Maanantaina Moskovan pörssikursseista suli yli kymmenen prosenttia.

Helsingissä yleisindeksi vaipui pian avauksen jälkeen yli kaksi prosenttia ja koko vaihtokärki hohti punaisena. Lasku taittui iltapäivällä 0,8 prosenttiin.

Fortum , jolla on merkittävää liiketoimintaa Venäjällä ja tytäryhtiö Uniperin kautta yhteys Nord Stream 2 -kaasuputkeen, oli eniten laskeneiden joukossa. Fortum pakitti yli neljä prosenttia.

Kurssit laskivat aiemmin Aasian markkinoilla 2–3 prosenttia. Hongkongissa kurssit laskivat liki kolmen prosentin tahtia, kun pelot sodasta yltyivät ja Kiina tarttui uusiin kurinpitotoimiin teknologiayhtiöitä vastaan.

Verkkojätti Alibaban kurssi laski Hongkongissa yli viisi prosenttia sen jälkeen, kun Kiinan viranomaiset käskivät valtionyhtiöitä tutkimaan yhteytensä sen finanssiyhtiö Ant Groupiin . Kiinan viranomaiset ovat syyttäneet yhtiötä kilpailun vääristämisestä.

Osakefutuurit ennakoivat laskua myös Yhdysvalloissa myöhemmin tänään. Erityisesti teknologiapainotteinen Nasdaq oli laskupaineessa ja Hongkongin futuurit ennakoivat yli kahden prosentin laskua. Pörssit olivat maanantaina kiinni Yhdysvalloissa.

Öljy kallistui parilla prosentilla ja viitelaatu Brentin hinta ylsi 97,53 dollariin, lähestyen taas sadan dollarin rajaa, joka saavutettiin viimeksi vuonna 2014. Öljy on vuoden alusta kallistunut jo yli neljänneksellä.