Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valmetin tilaukset kasvoivat reilusti viime vuoden aikana

Konepajayhtiö Valmetin vertailukelpoinen tulos vuoden 2021 lopulla pysyi edellisvuoden tasolla.

Tulos loka–joulukuussa oli 147 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli miljoona euroa vähemmän. Koko vuoden tulos kasvoi lähes viidenneksellä 429 miljoonaan euroon.

Myös yhtiön liikevaihto oli lähellä viime vuoden tasoa 1,2 miljardissa eurossa. Koko vuoden liikevaihto kohosi viisi prosenttia 3,9 miljardiin.

Yhtiön saamat tilaukset koko vuoden aikana kasvoivat vajaalla kolmanneksella 4,7 miljardiin euroon.

Toimitusjohtaja Pasi Laine kertoo tilinpäätöstiedotteessa, että saadut tilaukset kasvoivat kaikilla liiketoimintalinjoilla.

– Erittäin aktiivinen kysyntä kartonginvalmistusteknologioillemme jatkui. Solmimme lisäksi useita tärkeitä selluteknologian toimitussopimuksia esimerkiksi Suomeen, Brasiliaan ja Kiinaan. Markkina palvelu- ja automaatioratkaisuillemme elpyi viime vuoteen verrattuna ja molemmat liiketoiminnat palasivat kasvu-uralle, Laine kertoo.

Yhtiö päätti viime vuonna sulautumisesta venttiilivalmistaja Neleksen kanssa sen jälkeen, kun Valmet oli taistellut sen omistuksesta näyttävästi ruotsalaisen Alfa Lavalin kanssa. Valmetin ja Neleksen on tarkoitus sulautua huhtikuun alussa. Fuusio vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää.