Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Hybridiautoja myytiin Euroopassa yhtä paljon kuin dieselautoja

Hybridiautoja myytiin viime vuonna Euroopassa ensimmäistä kertaa yhtä paljon kuin dieselautoja, ilmeni autoteollisuuden keskiviikkona julkistamista luvuista. Samaan aikaan myös sähköautojen suosio on kasvanut.

Autonvalmistajat suunnittelevat siirtymistä sähköajoneuvojen tulevaisuuteen, kun Euroopan komissio aikoo kieltää uusien fossiilisia polttoaineita käyttävien autojen myynnin vuodesta 2035 alkaen.

Euroopan autonvalmistajien liiton mukaan hybridisähköautoja oli viime vuonna melkein viidennes uusista Euroopan unionissa rekisteröidyistä henkilöautoista, kun aiemmin niiden osuus oli noin 12 prosenttia. Täysin sähköllä toimivien autojen osuus puolestaan nousi noin yhdeksään prosenttiin kaikista rekisteröidyistä henkilöautoista viime vuonna, kun vuonna 2020 niiden osuus oli 5,4 prosenttia. Kasvu johtuu valtioiden ohjelmista niiden ostojen tukemiseksi sekä autonvalmistajien tuotannon kasvusta.

Suuri osa eli noin 40 prosenttia myydyistä henkilöautoista on kuitenkin yhä bensiinillä kulkevia.