Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Käräjäoikeus määräsi teknologiayhtiö Uroksen ja sen perustajien omaisuutta takavarikkoon

Oulun käräjäoikeus on määrännyt teknologiayhtiö Uroksen ja sen perustajien Jyrki Hallikaisen ja Tommi Uharin omaisuutta yhteisvastuullisesti takavarikkoon yli kuusi miljoonaa euroa. Uhari jätti Uroksen joitakin vuosia sitten, Hallikainen on Uroksen pääomistaja.

Takavarikot liittyvät epäiltyyn törkeään avustuspetokseen, joka ajoittuu oikeuden päätöksen mukaan vuoden 2011 huhtikuun lopulta vuoden 2016 kesäkuun puolivälin tienoille. Vakuustakavarikko on turvaamistoimenpide, joka tehdään mahdollisen tulevan tuomion varalta.

Aiemmin on kerrottu, että Oulun poliisi epäilee Urosta törkeästä avustuspetoksesta. Lisäksi kahden ihmisen epäillään syyllistyneen törkeään avustuspetokseen yrityksen toiminnassa. Tutkinta liittyy Business Finlandin eli silloisen Tekesin vuosina 2011–2013 antamiin miljoonien eurojen tuotekehityslainoihin ja avustuksiin.

STT kertoo nimet jo esitutkintavaiheessa, koska kyse on merkittävässä yrityksessä vastuuasemassa olleista ihmisistä.

Joulukuussa Nordea , Oulun Osuuspankki ja valtion erityisrahoitusyhtiö Finnvera hakivat Uroksen Suomen-yhtiötä konkurssiin Oulun käräjäoikeudessa. Tammikuussa joukkoon liittyi työeläkevakuutusyhtiö Ilmarinen , joka hakee Urosta konkurssiin rästiin jääneiden työeläkemaksujen vuoksi.