Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elisan tulos koheni reippaasti, vertailukelpoinen liikevoitto nousi 7,6 prosenttia

Teleoperaattori Elisan vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi loka-joulukuussa 7,6 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Vertailukelpoinen liikevoitto nousi loka-joulukuussa 111 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 103 miljoonaa euroa.

Yhtiön liikevaihto nousi 7,5 prosenttia 536 miljoonaan euroon. Elisan tiedotteen mukaan liikevaihto kasvoi pääasiassa camLine-hankinnan, Elisa Viihde Viaplay -yhteistyön ja matkaviestinnän liikevaihdon kasvun myötä. Elisa osti saksalaisen camLine-yrityksen viime vuonna.

Liikevoitto kasvoi myös vuositasolla

Koko vuoden vertailukelpoinen liikevoitto oli 439 miljoonaa, mikä on liki kuusi prosenttia enemmän kuin vuonna 2020.

Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila on tyytyväinen yhtiön vakaaseen kehitykseen.

– Saavutimme vahvan tuloksen koronapandemian aiheuttamista rajoituksista ja sulkutoimista huolimatta, Mattila sanoo tiedotteessa.

Mattilan mukaan Virve-viranomaisverkko on siirtymässä laajakaistateknologiaan, ja palvelu käyttää jatkossa Elisan valtakunnallisia 4G- ja 5G-mobiiliverkkoja. Elisa on tämän Suomen valtion omistaman verkon ainoa toimittaja.

Osinkoa aiotaan maksaa enemmän kuin viime vuonna

Kilpailun Suomen televiestintämarkkinoilla odotetaan jatkuvan tänä vuonna kireänä. Elisan liikevaihdon arvioidaan pysyvän samalla tasolla tai kasvavan hieman viime vuoteen verrattuna.

Yhtiön hallitus ehdottaa, että osinkoa maksettaisiin 2,05 euroa osakkeelta. Elisan verkkosivujen mukaan osinkoa maksettiin viime vuonna 1,95 euroa osakkeelta.