Marin IS:lle: Reutersin haastattelusta tehty ylitulkintoja, Suomen Nato-kanta on muuttumaton

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi torstaina Ilta-Sanomien vaalitentissä, että hänen haastattelustaan Reutersille on tehty ylitulkintoja. Marinin mukaan Suomen Nato-kanta on muuttumaton.

Marin sanoi Reutersin haastattelussa, että on ”hyvin epätodennäköistä”, että Suomi hakisi Nato-jäsenyyttä tällä hallituskaudella.

Marin sanoi myös, että Suomi tekee omat päätöksensä ulkopolitiikkansa ja turvallisuutensa osalta, eikä mikään taho voi näihin päätöksiin vaikuttaa.

– Ei Yhdysvallat, ei Venäjä, eikä kukaan muukaan. Me teemme päätöksemme itse, niin kuin olemme tähänkin mennessä tehneet, Marin jatkoi.

Marinin mukaan Suomi pitää kiinni mahdollisuudestaan hakea Nato-jäsenyyttä näin halutessaan, mutta jäsenyyttä ei olla hänen mukaansa nykyisellään hakemassa, eikä sen hakemisesta käydä tällä hetkellä keskusteluja.

Pääministeri arvelee Nato-keskustelun kuitenkin lisääntyvän lähivuosina.

Marin kertoi, että Suomi on valmis seisomaan eurooppalaisten liittolaistensa sekä Yhdysvaltain tukena ja asettamaan pakotteita, jos Venäjä hyökkäisi Ukrainaan. Marin alleviivasi, että mahdolliset pakotteet olisivat erittäin kovia.

Oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo arvosteli Marinin uutistoimisto Reutersille antamia kommentteja sotilasliitto Natosta aiemmin torstaina.

Orpo sanoi STT:lle, että ulko- ja turvallisuuspolitiikan johdossa olevan ihmisen täytyy olla hyvin tarkka sanoistaan.

– Tässä ollaan yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikkamme ytimessä. Vaikka ne ovat termejä, ne ovat erittäin merkityksellisiä. Tasavallan presidentti on tehnyt hyvin selväksi meidän itsenäisen päätäntävaltamme ja Nato-option olemassaolon. Silloin tässä ei saisi olla epätarkkuutta eikä linja horjua yhtään.

Mainos: Iisalmen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat