Suomessa 55 500 uutta koronavirustapausta viikossa, sairaalakuormitus pysynyt korkeana – katso tallenne STM:n ja THL:n tiedotustilaisuudesta

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoivat tilannekatsauksessaan tuoreimmat tiedot rokotuksista sekä koronavirustilanteesta Suomessa ja kansainvälisesti. Lisäksi kuultiin katsaus hallituksen linjaamiin toimiin epidemian hallitsemiseksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti tilaisuuden alkaessa, että Suomessa todettiin viikon 2 aikana arviolta lähes 55 500 uutta koronavirustapausta. Erikoissairaanhoidon vuodeosastohoidon kuormitus jatkuu suurena. Myös perusterveydenhuollon vuodeosastokuormitus kasvaa nopeasti. 

Koronavirustautiin liittyviä kuolemia oli 19. tammikuuta mennessä ilmoitettu Tartuntatautirekisteriin yhteensä 1 762. 14 vuorokauden aikana ilmoitettiin yhteensä 138 menehtynyttä, joista 87 prosenttia oli yli 70-vuotiaita.

Tilannekatsauksessa olivat mukana johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki ja strategiajohtaja Pasi Pohjola STM:stä ja ylilääkäri Otto Helve THL:stä. Lisäksi kysymyksiin vastaamassa on osastopäällikkö Taneli Puumalainen STM:stä ja johtava asiantuntija Mia Kontio THL:stä. Katso tallenne tilaisuudesta tästä.

Mainos: Iisalmen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat