Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Tavaratalo Clas Ohlson tahtoo vapauttaa aikaa työntekijöilleen, luopuu käteismaksusta näissä myymälöissä

Kuudessa tavarataloketjun Clas Ohlsonin myymälässä ei oteta vastaan käteismaksuja tänään maanantaista alkaen. Asiasta on tiedotettu myymälöissä näkyvin kyltein ja asiakkaille etukäteen pilottiin osallistuvissa myymälöissä. Asiasta uutisoi Kuluttaja-lehti.

Yhtiön mukaan kyse on kokeilusta. Mukana ovat Mukana ovat Porvoon, Kotkan, Hämeenlinnan, Turun Skanssin sekä Helsingin Redin ja Kaaren myymälät. Kokeilu jatkuu heinäkuun loppuun.

Kotkan myymälässä käteisestä luopumista on testattu jo huhtikuusta 2021 alkaen. Syynä on se, että käteisen käyttö on valtakunnallisesti vähentynyt viime vuosina ja suurin osa suomalaisista suosii ostosten maksua ensisijaisesti maksukortilla.

– Käteisen käsittely vie jonkun verran aikaa ja resursseja, joten käteisestä luopumisen tarkoituksena on vapauttaa aikaa itse asiakastyöhön, jotta voisimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin sekä säästää aikaa kassalla, Sanna Laininen Clas Ohlsonin viestinnästä kommentoi Kuluttajalle.

Lainisen mukaan ajan lisäksi kokeilu säästää rahankuljetuksen aiheuttamia kuluja. Käteisellä voi kuitenkin maksaa, jos korttimaksuissa on häiriöitä.

Kuluttaja-asiamiehen linjauksen mukaan jokaisen saatavilla olevaa maksukorttia voidaan useimmiten pitää riittävänä vaihtoehtona käteisrahamaksulle. Suomessa laki ei pakota myyjää hyväksymään aina maksua käteisellä.