Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU: Suomalaisten tyytyväisyys Marinin hallituksen koronatoimiin on laskenut edelleen

Suomalaisten tyytyväisyys Sanna Marinin (sd.) hallituksen koronatoimiin on laskenut edelleen, kertoo Uutissuomalaisen teettämä mielipidemittaus. Erittäin tai melko tyytyväisiä oli uudessa kyselyssä 51 prosenttia, kun toukokuussa osuus oli 61 prosenttia ja maaliskuussa 2020 peräti 69 prosenttia.

Erittäin tai melko tyytymättömiä oli nyt 30 prosenttia. 16 prosenttia ei ollut tyytyväisiä eikä tyytymättömiä. Kyselyssä ei ilmene, kuinka moni tyytymätön pitää toimia liian ankarina ja kuinka moni liian lepsuina.

Ero sukupuolten välillä oli selvä, sillä naisista tyytyväisiä oli 58 prosenttia, miehistä vain 44.

Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund kiinnittää huomioita siihen, että miesten tyytymättömyys on ollut kasvussa tänä vuonna.

– Åbo Akademissakin on tehty mittauksia, että miehet ovat olleet vähemmän huolissaan viruksesta kuin naiset. Ei voi sulkea pois sitäkään, että meillä on hyvin naisvetoinen hallitus. Kokeeko osa naisista enemmän samaistumista, kun naisministerit ovat vastuussa, Grönlund pohtii Uutissuomalaiselle.

Tietoykkösen toteuttama kysely tehtiin itsenäisyyspäivää seuranneella viikolla, ennen uusimmista rajoituksista tehtyjä päätöksiä. Siihen vastasi tuhat suomalaista. Virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.