Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksityiset terveysalan yritykset valmistautuvat rokotusten laajentamiseen

Työterveyspalveluja tarjoavan Terveystalon laboratoriodiagnostiikasta vastaava johtaja Piia Aarnisalo kertoo, että yhtiö on valmistautunut laajentamaan koronarokotuksia.

– Toivottavasti pääsemme heti vuoden alusta käyntiin laajamittaisessa rokottamisessa. Jokainen rokotettava saa tiedon rokotusten alkamisesta joko kunnaltaan tai työnantajaltaan, Aarnisalo sanoo.

Hänen mukaansa Terveystalo laajentaa rokotustoimintaa nopeasti sitä mukaa, kun sopimukset sekä kuntien että työnantajien kanssa ovat kunnossa ja kunnat ovat jakaneet rokotteita yhtiön käyttöön.

Aarnisalo kertoo, että aiemmilla rokotuskierroksilla Terveystalo on toiminut julkisen sektorin kumppanina koronarokottamisessa jokaisessa sairaanhoitopiirissä noin 100 kunnassa.

– Jatkamme nyt yhteistyötä heidän kanssaan myös kolmannella rokotuskierroksella. Olemme jo vähitellen päässeet aloittamaan kolmatta koronarokotuskierrosta kuntien kumppanina, hän sanoo.

Toisen suuren terveysalan yrityksen Mehiläisen liiketoimintajohtaja Johanna Asklöf kertoo, että kolmannen kierroksen rokotuksia aloitetaan ensimmäisillä alueilla jo joulukuun aikana. Osalla alueista rokotukset käynnistyvät kuitenkin vasta tammikuussa.

Kunnat vastuussa rokotusten järjestämisestä

Kunnat ovat vastuussa rokotusten järjestämisestä omilla alueillaan. Ne voivat tehdä yhteistyötä käytännön rokottamisessa yksityisten terveysalan toimijoiden kanssa.

Hallitus esittää, että rokottamisen korvaustaksaa korotettaisiin nykyisestä 10 eurosta 16 euroon. Taksan noston tavoitteena on edesauttaa työnantajien mahdollisuutta tarjota rokottamisia työterveyshuollossa.