Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus kokoontuu neuvottelemaan koronarajoituksista säätytalolle – pääministeri Marin arveli neuvotteluissa menevän pitkään, mutta päätöksistä on tavoitteena kertoa tänään

Hallitus kokoontui kello 16 alkaen Säätytaloon neuvottelemaan tiukemmista koronarajoituksista. Pääministeri Sanna Marin (sd.) arveli medialle ennen neuvotteluihin siirtymistään, että päätökset pyritään tekemään ja kertomaan vielä tämän illan aikana, mutta arveli, että neuvotteluissa mennee pitkään.

– Käsittelemme laajasti ja perusteellisesti pelkästään tätä epidemiologista tilannetta ja jo siihen kuluu aika varmasti ainakin tunti, Marin arvioi.

Pääministeri ei itse sulje pois mitään vaihtoehtoja uusissa koronarajoituksissa mutta painotti, että asiasta neuvotellaan koko hallituksen kesken.

Marin ja samaan aikaan neuvotteluihin saapunut valtiovaraministeri Annika Saarikko (kesk.) kertoivat kumpikin, että sote-ministeriryhmältä on tullut neuvotteluihin monia erilaisia pohjaesityksiä, joiden pohjalta hallitus tekee päätöksiä.

Useat mediat ovat tänään kertoneet hallituslähteisiin vedoten, että pöydällä on ainakin koronapassin laittaminen hyllylle, ravintolarajoitusten kiristäminen sekä toisen asteen siirtyminen etäopetukseen joululomien jälkeen.