Teknologiateollisuuden työnantajien ja Teollisuusliiton tes-neuvottelut keskeytyivät – palkankorotuksista ei päästy sopuun

Teknologiateollisuuden työnantajayhdistyksen ja työntekijöitä edustavan Teollisuusliiton neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta ovat keskeytyneet.

Asiasta kertoivat Teknologiateollisuuden työnantajien toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi ja Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto Twitterissä hieman ennen iltaseitsemää.

Osapuolten mukaan sunnuntain neuvotteluissa ei löydetty yhteistä näkemystä palkankorotuksista.

Uusia neuvotteluaikoja ei ole sovittu.

– Kyllähän molemmat osapuolet totta kai haluavat sopimuksen tehdä, ja neuvottelutulos on tietysti taas päivän lähempänä, Ruohoniemi sanoo STT:lle.

Teknologiateollisuuden neuvotteluissa erimielisyyttä on ollut juuri palkkaratkaisusta. Teollisuusliitto on katsonut, että palkkaratkaisun on oltava ostovoimaa vahvistava. Työnantajapuoli taas on kantanut huolta yritysten kilpailukyvystä.

– Tekstit on saatu valmiiksi, mutta palkkaratkaisusta kiikastaa, Ruohoniemi kirjoitti blogissa keskiviikkona.

Teknologiateollisuuden työehtosopimus umpeutui marraskuun lopussa. Ala on ollut joulukuun alusta lähtien sopimuksettomassa tilassa.

Teollisuusliitto, toimihenkilöitä edustava Ammattiliitto Pro ja ylempien toimihenkilöiden YTN julistivat alalle ylityökiellon joulukuun alussa. Kielto tuli voimaan 4. joulukuuta ja se on päättymässä sunnuntaina 19. joulukuuta kello 24.

Ylityökieltoon ei tässä vaiheessa ole tulossa jatkoa, Aalto kertoo STT:lle. Myöskään muista mahdollisista työtaistelutoimista ei ole Aallon mukaan tehty päätöksiä.

Aallon mukaan Teollisuusliiton hallitus kokoontunee alkuviikosta arvioimaan, miten tilanteessa edetään.

Mainos: Iisalmen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat