Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Sisäministeri Mikkonen: EU- ja Schengen-alueen ulkopuolelta tulevilta matkustajilta vaaditaan negatiivinen koronatestitulos

Sisäministeriö esittää valtioneuvostolle, että kaikilta EU- ja Schengen-alueen ulkopuolelta tulevilta matkustajilta vaaditaan 21. joulukuuta alkaen etukäteen annettu negatiivinen koronatestitulos, kertoo sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) Twitterissä .

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoi tiistaina Ylen haastattelussa, että sosiaali- ja terveysministeriö sekä sisäministeriö ovat ehdottaneet hallitukselle, että maahantulon rajoituksia kiristettäisiin merkittävästi.

Helsingin Sanomien mukaan hallituksen on torstaina tarkoitus päättää rajaturvallisuuden tiukennuksista. Lehden mukaan hallituksen on määrä muuttaa asetusta niin, että EU:n ja Schengenin vapaan liikkuvuuden alueen ulkopuolelta tulevilla pitää olla ennen Suomeen tuloa pätevä alle 48 tuntia voimassa ollut todistus siitä, että matkustaja on saanut koronatestistä negatiivisen tuloksen.