Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ellinoora, Gasellit ja Haloo Helsinki! kahmivat vuoden 2021 Emma-ehdokkuuksia

Ellinoora, Gasellit, Haloo Helsinki! ja Viivi ovat kukin ehdokkaana viidessä musiikkialan Emma-palkintokategoriassa. Popartisti Ellinoora kisaa palkinnoista esimerkiksi vuoden albumi- ja vuoden artisti -kategorioissa. Rapyhtye Gasellit ja popyhtye Haloo Helsinki! ovat ehdolla muun muassa vuoden yhtyeeksi.

Sosiaalisessa mediassa aktiivinen laulaja Viivi on ehdokkaana esimerkiksi vuoden tulokas- ja vuoden biisi -kategorioissa.

Vuoden biisiksi ovat ehdolla esimerkiksi Ellinooran Dinosauruksii ja Portion Boysin Vauhti kiihtyy (feat. Matti ja Teppo). Musiikin suoratoistopalvelu Spotifyssä Vauhti kiihtyy on Suomessa kuluvan vuoden neljänneksi kuunnelluin kappale. Toisaalta sen edellä vuoden eniten kuunnelluimmissa biiseissä ovat niin ikään vuoden biisiksi ehdolla olevat Haloo Helsingin Piilotan mun kyyneleet ja Blind Channelin Dark Side. Blind Channel edusti kyseisellä kappaleella Suomea tämän vuoden Euroviisuissa.

Palkinnot jaetaan helmikuussa

Palkinnot jaetaan Emma-gaalassa, joka järjestetään helmikuun viidentenä päivänä Helsingin areenassa.

Emma-gaala on Musiikkituottajat ry:n järjestämä vuosittainen tapahtuma, jossa palkitaan vuoden aikana ansioituneita taiteilijoita. Gaalan juontaa Heikki Paasonen. Tähän mennessä esiintymisensä gaalassa ovat varmistaneet popartisti Chisu, Blind Channel, Ellinoora, Gasellit, iskelmälaulaja Juha Tapio ja Lauri Tähkä. Gaalassa nähdään myös perinteinen tulokaspotpuri ja yllätysesiintyjä, joka julkistetaan myöhemmin.

Emma-gaalaa voi seurata Helsingin Areenan lisäksi suorana lähetyksenä Nelosella ja Ruudussa.

Ensimmäiset Emmat jaettiin 1984. Vuonna 1985 palkintopatsaaksi vakiintui Tapio Rantasen suunnittelema ja nykyäänkin luovutettava pronssista valettu letti- ja sarvipäinen viheltävä naisfiguuri.