Boris Johnson pyysi anteeksi vitsailuvideota, avustaja erosi

Britannian pääministeri Boris Johnson pyysi keskiviikkona anteeksi videota, jossa hänen avustajansa vitsailee väitetyistä joulujuhlista pääministerin virka-asunnolla lähes vuosi sitten. Tuolloin voimassa oli koronasulku, jonka aikana sosiaaliset tapahtumat oli kielletty.

Joulujuhlien väitetään tapahtuneen 18. joulukuuta 2020.

Avustaja Allegra Stratton erosi videon takia keskiviikkona. Videolla hänen nähdään viittaavan pilaillen "kuvitteellisiin juhliin" valmistautuessaan tiedotustilaisuuteen.

Johnson ja hänen ministerinsä kiistivät sen, että tällainen joulujuhla olisi järjestetty. Sitä ennen media oli kertonut, että kymmeniä Johnsonin henkilökuntaan kuuluvia olisi osallistunut tilaisuuteen.

Keskiviikkona Johnson pyysi anteeksi videota ja määräsi tutkinnan asiassa. Jos koronamääräyksiä rikottiin vuosi sitten, seurauksena on Johnsonin mukaan kurinpitotoimia.

Tutkinnan aikana selvitetään kaikkien 18. joulukuuta 2020 olleiden tapahtumien faktat. Tutkintaraportin odotetaan valmistuvan niin pian kuin mahdollista, kertoi Johnsonin tiedottaja toimittajille.

Parlamentissa Johnson sanoi, että hänelle oli toistuvasti vakuutettu, ettei kyseisiä juhlia ollut järjestetty eikä koronamääräyksiä rikottu.