Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Taksinkuljettajaa epäillään taksimatkan jälkeen tehdystä raiskauksesta Helsingissä

Helsingin poliisi epäilee taksinkuljettajan raiskanneen nuoren naisen taksimatkan jälkeen myöhään lauantai-iltana.

Poliisin mukaan noin 30-vuotias taksikuski oli kuljettanut naisen sovitusti tämän kotiin, minkä jälkeen mies seurasi naista asuntoon ilman lupaa. Nainen käski miestä poistumaan ja kävi nukkumaan, mutta heräsi myöhemmin siihen, että epäilty teki hänelle seksuaalista väkivaltaa.

Epäillyn henkilöllisyys saatiin selville taksisovelluksesta, poliisi kertoo.

Helsingin poliisin mukaan taksinkuljettajia on epäilty enenevissä määrin erilaisista seksuaalirikoksista viime vuosina. Tänä vuonna taksinkuljettajia on epäilty 23 seksuaalirikostapauksessa.

Taksinkuljettajien tekemiksi epäiltyjen seksuaalirikostapausten määrä on noussut vuoden 2018 kesästä alkaen. Helsingin poliisin selvityksessä on mukana törkeät raiskaukset, raiskaukset, raiskauksen yritykset, pakottamiset seksuaaliseen tekoon ja seksuaaliset ahdistelut.

"Uhrille tarjottu ilmaista kyytiä kotiin"

Epäillyt seksuaalirikokset on poliisin mukaan tehty tyypillisesti yöllä taksissa, reitillä taksista kotiin tai taksimatkan jälkeen uhrin kotona. Rikoksista epäillyt ovat olleet miehiä, ja he ovat kohdistaneet tekonsa naisiin.

– Joissain tapauksissa uhrille on tarjottu ilmaista kyytiä kotiin, ja näin saatu hänet taksin kyytiin, kertoo rikostarkastaja Jari Koski poliisin tiedotteessa.

Poliisi kertoo, että vuosilta 2019–2021 tiedossa olevat seksuaalirikoksista epäillyt taksinkuljettajat ovat olleet pääosin kotoisin Lähi-idän ja Etelä-Aasian sekä Itä- ja Länsi-Afrikan alueilta. Yhdessä tapauksessa epäilty on ollut kotoisin Suomesta. Kaikkien tapausten epäillyt eivätkä heidän taustansa ole poliisin tiedossa.

Poliisin mukaan taksilla matkustaminen on kuitenkin yleensä turvallista.

– Tämä havaittu ilmiö takseissa koskee vain hyvin pientä osaa taksimatkoista ja taksinkuljettajista. On myös varsin todennäköistä, että poliisin tietoon on tullut vain osa matkustajiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Kaikista rikoksista ei tehdä viranomaisille ilmoitusta, kertoo Koski.