Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin kirjamessut palaa tietoverkosta Messukeskukseen – Rakkaudesta kirjaan -palkinto kirjakauppias Hannu Paloviidalle

Helsingin kirjamessuja vietetään tällä viikolla neljän päivän ajan pääkaupungin Messukeskuksessa. Kirjallisuuden kotimainen vuoden suurkatselmus palaa nyt fyysiseksi tapahtumaksi, pandemian takia viime vuoden tapahtuma toteutettiin verkossa.

Kirjamessujen teemana on tänä vuonna dialogi. Teema muistuttaa kuuntelemisen, kunnioittamisen ja tasavertaisen keskustelun tärkeydestä. Teemaan liittyen Messukeskuksessa nähdään muun muassa yhteisesitys, jonka ovat luoneet kirjailija Pajtim Statovci sekä laulaja-lauluntekijät Ringa Manner ja Samuli Putro. Kolmikko esittää teoksen vain yhden kerran, lauantaina kello 18.30 Senaatintori-lavalla.

Teemaan liittyen messuilla järjestetään myös Erätauko-keskustelumenetelmään pohjautuvia keskusteluja.

Palkinto lukemisharrastuksen hyväksi tehdystä työstä

Tänään Helsingin kirjamessuilla lukemisharrastuksen hyväksi tehdystä työstä palkittiin Rakkaudesta kirjaan -palkinnolla kirjakauppias Hannu Paloviita.

Hannu Paloviita on tehnyt elämäntyönsä kirja-alalla. Paloviita oli mukana perustamassa vuonna 1987 Like -kustantamoa ja vuonna 1999 Voima-lehteä. Tällä hetkellä Paloviita on Rosebud Booksin toimitusjohtaja.

Tunnustuksen lisäksi hän saa Suomen Messusäätiön myöntämän 5 000 euron rahapalkinnon. Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto jaettiin nyt 21. kerran.

Mukana myös Levymessut ja Viinikylä

Kirjamessuilla esittelee hengentuotteitaan tuttuun tyyliin suuri määrä kotimaisia kirjailijoita. Heihin lukeutuvat muiden muassa Juha Hurme, Pirkko Saisio, Jari Tervo, Anja Snellman, Miki Liukkonen ja Rosa Liksom.

Ulkomailta saapuvat paikalle esimerkiksi kirjailijat Camilla Läckberg, Paolo Giordano, Jose Rodrigues dos Santos ja Sergei Lukjanenko.

Tapahtuman yhteydessä voi vierailla myös Antikvaarisilla kirjamessuilla ja Levymessuilla. Viinien ja ruuan äärelle kutsuu Viinikylä.

Messukeskuksen kulttuuritapahtuma on avoinna torstaista lauantaihin kello 10–20 ja sunnuntaina kello 10–18.

Helsingin kirjamessut järjestetään nyt 21. kerran.