STM ja THL kertovat ajankohtaisesta rokotus- ja koronatilanteesta – suora lähetys käynnissä

Sosiaali- ja terveysministeriön johtaja Pasi Pohjola. Markku Ulander/Lehtikuva
Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitävät torstaina 21. lokakuuta kello 10 tilannekatsauksen, jossa käsitellään rokotustilannetta sekä koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti.

Tilannekatsauksessa ovat mukana johtaja Pasi Pohjola STM:stä sekä johtava asiantuntija Mia Kontio THL:stä.

THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio kertoi tiedotustilaisuudessa Suomen rokotekattavuuden osuus nousee jatkuvasti Euroopan mittakaavassa. Kahden annoksen osalta Etelä-Karjalassa ja Ahvenanmaalla on ylitetty 80 prosentin rokotekattavuus.

Kontion mukaan nuorten henkilöiden osuus rokotekattavuudesta on matalampi kuin vanhemmilla ikäryhmillä. Rokotteita on tähän mennessä annettu 7,9 miljoonaa annosta Suomessa.

Viimeksi kuluneen kahden viikon aikana tartuntojen ilmaantuvuus on ollut suurin 12-49 -vuotiailla rokottamattomilla henkilöillä. Sairaalahoidossa on pääosin rokottamattomia. Erikoissairaanhoidon kuormitus jatkuu suurena.

STM:n Pasi Pohjolan mukaan tapausmäärä ovat pysyneet aikalailla samalla tasolla ja jopa hieman laskeneet, mutta alueellisia eroja on. Tehohoidon tarve seuraa viiveellä erikoissairaanhoidon tarvetta. Tämän hetken tiedon mukaan rokottamattomilla on 19-kertainen todennäköisyys joutua teho- ja sairaalahoitoon kuin kaksi kertaa rokotetuilla.

Kommentoi