Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mehiläinen varoittaa: Nyt leviää myös ärhäkkä parainfluenssa, joka voi johtaa keuhkokuumeeseen

Yksityisen terveysyritys Mehiläisen näytteissä on nyt runsaasti koronaa mutta myös harvinaisempaa parainfluenssan muotoa.

– Hengitystieinfektioiden johdosta tehdyt lääkärikäynnit ovat lisääntyneet meillä jopa kolmanneksella ja lääkärikäyntien laboratoriotutkimukset ovat jo yli kymmenkertaistuneet vuoden takaisesta, toteaa tiedotteessa Mehiläisen laboratoriosektorin johtaja Kristina Hotakainen.

Hänen mukaansa testeissä löytyy tällä hetkellä parainfluenssa 3:a poikkeuksellisen paljon.

– Pikkulapsille ja riskiryhmille myös parainfluenssa saattaa aiheuttaa jopa sairaalahoitoon johtavan taudin, Hotakainen varoittaa.

Parainfluenssavirukset aiheuttavat nuhakuumetta kaikenikäisillä. Erityisesti pienillä lapsilla, ikäihmisillä ja henkilöillä, joiden vastustuskyky on heikentynyt, infektio voi johtaa vakavaan sairaalahoitoa vaativaan alahengitysteiden tulehdukseen.

Nyt liikkeellä oleva tyypin kolme virus yhdistetään muita parainfluenssoja enemmän pienten keuhkoputkien tulehduksiin, bronkiittiin ja keuhkokuumeeseen.