Kansanedustajan kuppi meni nurin elokapinalaisiin: "Kenttäpoliiseille 500 euron korvaus"

Poliisi siirtää mielenosoittajia pois paikalta, kun ympäristöliike Elokapina lukittautui Valtioneuvoston linnan edustalle Helsingissä viime viikolla. Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esittää mielenosoitusta valvoville kenttäpoliiseille 500 euron korvausta, jos mielenosoittajat eivät noudata virkavallan ohjeita ja poliisi joutuu puuttumaan mielenosoitukseen.

Antikainen on tehnyt asiasta toimenpidealoitteen eduskunnassa. Käytännössä on kyse ehdotuksesta lainvalmisteluun tai muuhun toimenpiteeseen ryhtymisestä.

Antikainen perustelee ehdotustaan Elokapinan mielenosoitusten työllistävyydellä liikennehäiriöiden vuoksi. Antikaisen mukaan mielenosoitukset ja niiden valvonta sitovat poliisin resursseja ja hidastavat poliisin kykyä vastata hälytyksiin sekä aiheuttavat kenttäpoliiseille ylitöitä.

– Luvattomat leiriytymiset sekä siirtymiskehotuksia noudattamattomat mielenosoittajat lisäävät myös poliisin työtaakkaa kiinniottojen sekä mielenosoittajien siirtämisen vuoksi, Antikainen toteaa aloitteessaan.

Antikaisen mielestä 500 euron summa auttaisi poliisia jaksamisessa.

Kommentoi