Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

HS: Kansanedustaja Elina Valtosella ollut iso talletus Jerseyn saarella

Kansanedustaja Elina Valtosella (kok.) on ollut yli 100 000 euron arvoinen talletus brittiläisen pankin sivukonttorissa Jerseyn saarella, kertoo Helsingin Sanomat .

HS:n haltuunsa saaman dokumentin mukaan hänellä oli vielä ainakin huhtikuussa 2014 yhteensä 93 597 puntaa eli yli 100 000 euroa rahaa Natwest -pankin konttorissa, joka sijaitsee Saint Helierin kaupungissa Jerseyn saarella. Jerseytä on perinteisesti pidetty veroparatiisina.

Valtonen kertoo Facebookissa ja Twitterissä, että talletus liittyi hänen työskentelyynsä RBS -pankkikonsernissa Lontoossa vuosina 2007–2012. Työnantaja maksoi samaan konserniin kuuluvan Natwest-pankin tilille hänen palkkansa ennakonpidätyksen jälkeen. Järjestely liittyi Valtosen mukaan ulkomaisten työntekijöiden verojärjestelyyn, jossa niiltä päiviltä, joina ei työskennellyt Britanniassa, sai verohelpotusta Britannian valtionverotuksessa.

Valtosen mukaan käytäntöön ei liittynyt mitään laitonta eikä hän ole sellaisiin syyllistynyt. Valtonen sanoo, ettei hän myöskään ole itse voinut vaikuttaa palkkajärjestelyn toteutukseen ja ettei hän pidä kyseistä käytäntöä viisaana.

Valtosen mukaan tili toimi ainoastaan käyttötilinä eikä siltä tehty sijoituksia. Tili on hänen mukaansa lopetettu vuonna 2015 tarpeettomana.