Helsingissä levisi tulipalo kolmeen rivitaloasuntoon – palo sai alkunsa ulkopuolelta

Helsingissä syttyi maanantaina myöhäisillasta tuleen seitsemän asunnon rivitalo. Palo pääsi leviämään Vesalassa rivitalon kolmeen asuntoon.

Päivystävän palomestarin Vesa Paatelman mukaan palo oli saanut alkunsa rakennuksen ulkopuolelta. Palontutkinnassa selvitetään, miten palo oli saanut alkunsa.

Helsingin poliisin päivystyksestä kerrottiin STT:lle tiistaina aamukahdeksalta, että palosta ei ollut ainakaan siihen mennessä tehty rikosilmoitusta. Poliisin mukaan vasta tutkinnan edetessä on mahdollista päätellä, onko rakennuksen ulkopuolelta alkanutta paloa syytä epäillä tahallisesti sytytetyksi vai ei.

Asukkaat ehtivät evakuoitua

Yksi asunnoista oli pelastuslaitoksen saapuessa paikalle ilmiliekeissä, ja vaarana oli, että koko rivitalo tuhoutuu palossa. Kaikki rivitalon asukkaat olivat tuossa vaiheessa evakuoituneet palavasta rakennuksesta. Tulipalossa vältyttiin henkilövahingoilta.

Päivystävän palomestarin mukaan neljän asunnon asukkaat voivat palata koteihinsa.

Paatelma kertoi, että palo oli levinnyt kattorakenteisiin ja sieltä päässyt leviämään muihin asuntoihin. Asunnot kärsivät myös sammutustöiden vuoksi vesivahingoista.

Paatelman mukaan neljä asuntoa pelasti hyvin tehty palokatko, joka suojasi niitä tulen leviämiseltä. Palokatkolla pystytään rajoittamaan palon ja savun leviämistä rakennuksissa.

Pelastustoimen mediapalvelun mukaan paikalle lähetettiin yli 20 pelastuslaitoksen yksikköä. Hälytys suuresta tulipalosta Helsingin Vesalan Uittamontielle tuli noin varttia yli yksitoista maanantai-iltana.

Etusivulla nyt

Luetuimmat