Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ravintolarajoituksiin esitetään höllennyksiä – kiihtymisvaiheen alueilla anniskelu saisi jatkua aamuyöllä yhteen, leviämisvaiheen alueilla iltayhteentoista

Ravintoloiden rajoituksiin esitetään kevennyksiä. Maanantaina koolla ollut sote-ministeriryhmä esittää muun muassa aukioloihin ja anniskeluaikoihin pidennyksiä, joista hallituksen on määrä päättää tiistaina valtioneuvoston ylimääräisessä yleisistunnossa.

Esityksessä kiihtymisvaiheen alueiden anniskeluaika jatkuisi aamuyöllä yhteen saakka aiemman puolenyön sijaan. Leviämisvaiheen alueilla anniskelu jatkuisi vastaavasti 23:een, kun se nykyisin päättyy kello 22. Molemmilla alueilla ravintolaa voisi pitää auki vielä tunnin anniskeluajan päätyttyä.

Perustason alueilla ei enää vaadittaisi jokaiselle asiakkaalle omaa istumapaikkaa. Aukioloa koskevia rajoituksia ei perustasolla ole käytössä.

Leviämisvaiheen ravintolarajoituksia noudatetaan Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Kymenlaaksossa, Uudellamaalla, Etelä-Karjalassa, Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla.

Kiihtymisvaiheen rajoituksien piirissä ollaan muualla maassa lukuun ottamatta perustasolla olevia Ahvenanmaata, Keski-Suomea ja Lappia. Myös Pohjois-Karjala siirtyisi esityksessä perustason rajoituksiin parantuneen epidemiatilanteen johdosta.

Asetuksen on määrä tulla voimaan torstaina. Voimassaolo jatkuisi lokakuun loppuun.

Etujärjestö pitää muutosesitystä kosmeettisena

Hallitus on linjannut uudessa koronastrategiassaan, että alueellisista epidemiavaiheista ja niihin liitetyistä valtakunnallisista suosituksista luovutaan, kun vähintään 80 prosenttia yli 12-vuotiaista on rokotettu kahteen kertaan tai kun kaikilla rokotusten kohderyhmään kuuluvilla on ollut mahdollisuus saada kaksi rokotetta.

Majoitus- ja ravintola-alan etujärjestö MaRan mukaan päivitetty koronastrategia ei näy millään tavalla sote-ministeriryhmän esityksessä. MaRa ilmaisee tyrmistyksensä esityksestä, jossa anniskeluaikoihin tulisi "vain kosmeettisia muutoksia".

– On pöyristyttävää, että asetus on voimassa 31.10. asti. Ravintolarajoituksissa on palattava viivytyksettä normaalisääntelyn piiriin tehostettuja hygieniakäytäntöjä lukuun ottamatta, toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo tiedotteessa.