Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Italialainen mafiapäällikkö pidätettiin Espanjassa

Espanjan poliisi on ilmoittanut pidättäneensä etsintäkuulutetun italialaisen mafiapäällikön Domenico Paviglianitin. Mies kuuluu 'Ndranghetan johtoon.

Ryhmä on yksi Italian vaikutusvaltaisimmista järjestäytyneen rikollisuuden organisaatioista ja pyörittää suurta osaa Euroopan kokaiinikaupasta. Pidätys tapahtui maanantaina Madridissa yhteistyössä Italian poliisin kanssa.

Pidätyshetkellä Paviglianitilla oli mukanaan lähes 6 000 euroa käteistä ja kuusi kännykkää. Pidätetyn katsotaan johtaneen rikollista toimintaa Pohjois-Italiassa ja Etelä-Amerikassa.

Italian lehdistö kutsuu Paviglianitia "pomojen pomoksi", johtuen hänen osallisuudestaan murhiin ja huumekauppaan 1980- ja 1990-luvuilla.

Pavigl ianiti vapautettiin virheellisesti pari vuotta sitten

Paviglianiti pidätettiin Espanjassa vuonna 1996. Kolme vuotta myöhemmin hänet luovutettiin Italialle, missä hän sai elinkautistuomion. Hänen asianajajansa kuitenkin väittivät, että Espanjan luovutusehdoissa ei tunnusteta elinkautista vankeusrangaistusta, mikä mahdollisti hänen varhaisen vapauttamisensa yli 20 vuoden jälkeen.

Italialaiset syyttäjät tekivät hänestä pidätysmääräyksen sen jälkeen, kun korkein oikeus oli tehnyt päätöksen, jonka mukaan hänet oli vapautettu virheellisesti vuonna 2019.

Espanjan poliisi löysi osan Paviglianitin perheestä Barcelonasta, jossa hän asui useita kuukausia ennen Madridiin muuttoa. Poliisi pidättää säännöllisesti Italian mafian jäseniä Espanjassa, joka on pääasiallinen maahantuloväylä Eurooppaan Latinalaisesta Amerikasta peräisin olevalle kokaiinille ja Pohjois-Afrikasta peräisin olevalle hasikselle.

'Ndrangheta on peräisin Italian eteläosasta, Calabriasta. Nimi on kreikkaa ja tarkoittaa rohkeutta tai lojaaliutta.