Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereella syttyi tulipalo keskustan ravintolassa ja talon katolla – arvion mukaan palosta aiheutui satojentuhansien eurojen vahingot

Tampereen keskustassa Hallituskadulla syttyi keskiviikkona katutason ravintolassa tulipalo, joka levisi rakennuksen vesikatolle, kertoi Pirkanmaan pelastuslaitos.

Pelastuslaitos sai hälytyksen keskiviikkona hieman kello 18:n jälkeen.

Palorakennuksesta evakuoitiin 40 ihmistä. Viereisestä kiinnirakennetusta naapurikiinteistöstä evakuoitiin lisäksi 14 ihmistä. Ravintola sijaitsi viisikerroksisen asuinrakennuksen katutasossa, jossa oli liiketiloja ja 45 asuinhuoneistoa.

Ensihoito tarkasti viisi ihmistä, mutta vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin.

Rakennus kärsi laajoja vahinkoja

Palo sai alkunsa katutason ravintolan keittiöstä, joka tuhoutui palossa pahoin. Ravintolasali kärsi savuvahinkoja.

Palo levisi ravintolan rasvahormia pitkin rakennuksen katolle, edelleen kattorakenteisiin ja osin myös välipohjarakenteisiin. Pelastuslaitos sai rajattua palon hormin läheisyyteen, mutta kattoa jouduttiin avaamaan noin 200 neliömetrin alueelta. Lisäksi jouduttiin purkamaan asuinkerroksissa rasvakanavan ympärille rakennettu kevytrakenteinen hormi.

Pelastuslaitos tiedotti iltayhdeltätoista, että palo on sammutettu ja pelastuslaitos on poistunut paikalta. Tämänhetkisen arvion mukaan palosta aiheutui usean sadantuhannen euron vahingot.