IS: Helle aiheutti papukaijojen joukkopaon, muista kiinnittää huomiota avonaisiin oviin ja ikkunoihin – suurinta osaa karkureista odottaa surullinen kohtalo

Nämä papukaijat eivät ole lemmikkejä, vaan Kilkkilän farmin kotieläinpihan asukkeja. Arkistokuva. Moises Garibay
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Hirmuhelteiden aiheuttamille harmeille ei näy loppua, ja yksi niistä on erityisen ikävä lemmikkilintujen omistajille: käynnissä on papukaijojen joukkopako. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Valtaosa karanneista linnuista livahtaa ulos kuuman ilman takia auki jätetyistä ovista ja ikkunoista.

Karanneita papukaijoja etsivän Helpparrot ry -yhdistyksen puheenjohtaja Jonna Tahvanainen kertoo Ilta-Sanomille, että tilanne on pahempi kuin koskaan.

Viimeisen kolmen päivän aikana yhdistykselle on tehty 25 ilmoitusta kadonneista papukaijoista. Suurin osa kadonneista linnuista on neitokakaduja, undulaatteja ja kanarialintuja, Ilta-Sanomat kertoo.

Koko vuoden ilmoitussaldo on heinäkuuhun mennessä jo 130, kun koko viime vuoden aikana ilmoituksia tuli 110.

Karanneiden papukaijojen kohtalo on usein surullinen. Viime vuonna kadonneista kaijoista vain 35 prosenttia löydettiin elävänä. Suurin osa nääntyy nälkään, kuolee kylmyyteen tai päätyy petojen suuhun.

Helpparrot muistuttaa lintujen omistajia olemaan varovaisia ovien, ikkunoiden ja parvekelasien availemisen kanssa. Ikkunoihin voi myös asentaa karkaamista hankaloittavia verkkoja.

Kommentoi