Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallituksen on määrä päättää ravintolarajoitusten höllentämisestä – valtaosassa Suomea tulossa mahdollisuus anniskeluun yleisötapahtumissa

Hallituksen on määrä tänään päättää ravintoloita koskevien koronarajoitusten höllentämisestä sote-ministerityöryhmän perjantaisten linjausten pohjalta. Muutokset auttavat myös tapahtumia, kun epidemian perustasolla eli valtaosassa Suomea luovutaan istuma- ja pöytäpaikkavaatimuksesta ulkona. Se mahdollistaa ravintolatoiminnan yleisötapahtumissa.

Perustasolla anniskelu olisi sallittu kello 01:een asti ja aukiolo tunnin pidempään.

Lisäksi perustason ja kiihtymisvaiheen alueilta poistetaan karaoken laulamisen ja tanssimisen kieltävä säännös.

Pahimmilla eli leviämisvaiheessa olevilla epidemia-alueilla anniskelua ja aukioloa pidennetään tunnilla ruokaravintoloissa. Anniskelu olisi niissä sallittu iltakahdeksaan asti ja aukiolo iltayhdeksään. Muutos ei vaikuta baareihin, jotka edelleen joutuisivat lopettamaan anniskelun iltakuudelta ja sulkemaan ovensa tunti sen jälkeen.

Epidemian leviämisvaiheessa ovat toistaiseksi Uusimaa, Keski-Pohjanmaa sekä Päijät- ja Kanta-Häme. Kiihtymisvaiheen alueita ovat Varsinais-Suomi, Pirkanmaa ja Kymenlaakso. Muu Suomi on määritelty perustason alueeksi.

Hallitus kokoontuu tiistaina ylimääräiseen valtioneuvoston istuntoon päättämään kevennyksistä.

Seuraava laajempi kokonaistarkastelu toteutetaan kahden viikon kuluttua, jos epidemiatilanne sallii, tiedotti sote-ministerityöryhmä perjantaina. Tuolloin arvioidaan muun muassa mahdollisuutta poistaa istuma- ja pöytäpaikkavaatimus ulkona myös kiihtymisvaiheen alueilla.

Edelleen hallitus tekee alueiden epidemiatilanteiden mukaiset muutokset ravintolarajoituksiin viikoittain valtioneuvoston istunnossa.