Hallitus pidensi maahantulon rajoituksia juhannusviikon loppuun asti

Hallitus on päättänyt jatkaa maahantulon rajoituksia 27. kesäkuuta asti.

Päätöksen syynä on koronapandemian jatkuminen ja se, ettei riittäviä toimenpiteitä rajoitusten korvaamiseksi ole vielä käytössä, sisäministeriö kertoo tiedotteessaan.

Jatkossa Suomen ja muiden EU- tai Schengen-maiden välisessä lentoliikenteessä aiotaan sallia työhön liittyvä matkustaminen. Myös opiskelijoille sallitaan saapuminen Suomeen opintoihin liittyvää harjoittelua varten. Muutos astuisi voimaan ensi maanantaina eli 7. kesäkuuta alkaen.

Ulkorajaliikenteessä eli muiden kuin EU- ja Schengen-maiden osalta voimassaolevat rajoitukset säilyvät ennallaan.

Rajoitukset on poistettu Suomen ja Australian, Etelä-Korean, Israelin, Singaporen, Ruandan ja Uuden-Seelannin välisestä liikenteestä kyseisten maiden asukkaiden osalta matalan koronariskin vuoksi. Muiden maiden osalta maahantulon rajoitukset jatkuvat 27. kesäkuuta asti.

Ravintolarajoituksiin helpotusta Varsinais-Suomessa, Etelä-Karjalassa ja Länsi-Pohjassa

Ravintoloiden koronarajoitukset hellittävät Etelä-Karjalassa, Varsinais-Suomessa ja Länsi-Pohjassa perjantaista alkaen.

Varsinais-Suomessa siirrytään leviämisvaiheen rajoituksista kiihtymisvaiheen rajoituksiin. Etelä-Karjalassa ja Länsi-Pohjassa otetaan puolestaan käyttöön perustason rajoitukset.

Valtioneuvosto muutti asiaa koskevaa asetusta torstaina. Muilla alueilla rajoitukset pysyvät ennallaan.

Valtaosa Suomen maakunnista on perustason rajoitusten piirissä. Niissä ravintolat saavat olla auki yöllä yhteen asti ja anniskelu on sallittu puoleenyöhön.

Varsinais-Suomen ohella Kymenlaakso ja Pirkanmaa ovat kiihtymisvaiheen alueita. Aukiolo on sallittua illalla klo 23 asti ja anniskelu iltakymmeneen.

Leviämisvaiheen alueita ovat Uusimaa, Keski-Pohjanmaa sekä Päijät- ja Kanta-Häme. Niissä alkoholin anniskeluun keskittyneet toimipaikat, kuten baarit, saavat olla auki klo 19 asti ja muut ravintolat tunnin pidempään. Baareissa anniskelu on sallittua iltakuuteen ja muissa ravintoloissa tunnin pidempään.

Koko maassa baarien sisätiloissa saa olla käytössä puolet asiakaspaikoista ja muissa ravintoloissa 75 prosenttia. Asiakaspaikkarajoitukset eivät ole voimassa terasseilla, eivätkä ne myöskään koske Ahvenanmaan maakuntaa.

Rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat