Mediat: Ranta-aho myönsi myös yli 22 000 ekstaasitabletin järjestämisen Suomeen, sanoo niidenkin olevan Katiska 1:n huumeita

Katiska 2 -huumejutun pääsyytetty Niko Ranta-aho myönsi keskiviikkona oikeudessa järjestäneensä Suomeen yli 22 000 ekstaasitablettia, kertoivat istuntoa paikan päällä seuraavat mediat. Ranta-ahon mukaan ekstaasi oli peräisin Katiska 1:n tilauksista.

Iltalehden mukaan Ranta-aho kertoi, että oli antanut käskyn lähettää ekstaasierän Suomeen, mutta käytännön järjestelyjä hoiti hänen puolestaan toinen henkilö.

– Mä olen antanut ihmisille ohjeita -- ei ole valitettavasti aika riittänyt (huumeiden lähettämiseen), Ranta-aho sanoi salissa Ilta-Sanomien mukaan.

Ekstaasi oli kätketty Espanjasta tulleeseen rengassarjaan. Salakuljetus epäonnistui, koska Vantaalla kuljetusyhtiön työntekijä huomasi, että yksi renkaista painoi muita enemmän ja hälytti poliisit.

Myönsi aiemmin yli 70 000 lääketabletin järjestämisen

Ranta-ahoa syytetään Katiska 2:ssa kaikkiaan neljästä törkeästä huumausainerikoksesta. Tiistaina oikeudessa Ranta-aho myönsi järjestäneensä yli 70 000:n huumausaineeksi luokiteltavan lääketabletin lähettämisen Slovakiasta Suomeen.

Ranta-ahon mukaan myös tämä tablettitilaus liittyi Katiska 1:een ja hänet on jo siitä tuomittu. Ennen käsittelyä oikeudelle toimittamassaan kirjallisessa vastauksessa Ranta-aho vielä sanoi, ettei liity ekstaasi- ja lääketablettieriin mitenkään.

Katiska 2:ssa on yhteensä 15 syytettyä, joista osa sai Ranta-ahon tavoin tuomion ensimmäisestä Katiska-huumevyyhdestä huhtikuussa. Syyttäjän mukaan Ranta-aho johti Katiska 1:n tutkintavankeudesta vapauduttuaan Espanjasta käsin rikollisryhmää, joka oli järjestäytynyt erityisesti huumausainerikosten laajamittaista tekemistä varten.

Syyttäjä hakee Ranta-aholle uutta 13 vuoden vankeusrangaistusta Katiska 1:ssä tuomitun 11 vuoden päälle eli yhteensä yli 20 vuoden tuomiota. Vastaavanlaista rangaistusta Suomessa ei ole langetettu.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat